Jardin d’Acclimatation gaat vijftig miljoen euro investeren de komende jaren

Het Franse park, Jardin d’Acclimatation wil de komende jaren enorm gaan investeren. Vijftig miljoen euro werd begroot voor de komende jaren. Dit geld zal gebruikt worden voor thematisering, renovaties van gebouwen en nieuwe attracties.

 

Het park zal de komende twee jaar achttien nieuwe attracties gaan bouwen, welke zijn nog niet bekend gemaakt. De andere attracties zullen voorzien worden van een nieuw thema om in het nieuwe plaatje te passen dat het park voor ogen heeft.

Zo zal de zweefmolen voorzien worden van fonteinen. Het thema zal geïnspireerd worden op de wereld van Jules Verne, zo komt er bijvoorbeeld een ballonattractie die een panoramisch uitzicht zal bieden op het landschap. Het volledige Aziatische gebied zal heraangelegd worden, de achtbaantrein, die nu een draak is, wordt een door stoom aangedreven tractor. De rupsmolen Gondoles Chinoises krijgt bootjes.

In totaal zal het park 48 attracties gaan tellen, waarvan 18 nieuwe Dire attracties zullen speciaal voor de jeugd zijn. Voor de transformatie zullen 25 bestaande attracties volledig vernieuwd worden.

De werkzaamheden zullen aanvangen in oktober 2017 en zullen twee tot vijf jaar duren. €22 miljoen zal geïnvesteerd worden in de attracties zelf. De rest van het geld moet dienen voor het heraanleggen van het landschap, de renovatie van historische gebouwen en het zelf in handen nemen van de horeca in het park.

 

Bron: Le Parisien, Le Jardin d’Acclimatation