Rocky Mountain Construction gestart met ombouw Mean Streak in Cedar Point

De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction is begonnen met de ombouw van de houten achtbaan Mean Streak in Cedar Point. Mean Streak zal een zogenaamde Iron Horse behandeling krijgen en omgevormd worden naar een spectaculaire hybride achtbaan.

Na maandenlange geruchten is het eindelijk bevestigd. Rocky Mountain Construction zal de houten achtbaan Mean Streak in het Amerikaanse pretpark Cedar Point omvormen naar een hybride achtbaan. Nadat eerder al kraanwagens van de bouwer in het park waren gespot en de eerste stukken track werden verwijderd, zijn ondertussen de eerste stalen draagstructuren geplaatst. Dit blijkt uit foto’s die onlangs opdoken en bevestigen de conversie van de oude baan.

Rocky Mountain Construction (RMC) verwierf de laatste jaren enorm veel bekendheid met een aantal indrukwekkende projecten. RMC richt zich vooral op het bouwen van nieuwe houten achtbanen en bouwt oude houten achtbanen om naar spectaculaire hybride achtbanen. Een hybride achtbaan is een achtbaan die zowel gemaakt is uit staal en hout.

Dit is al het 8ste ombouw project voor Rocky Mountain Construction in 6 jaar tijd. Eerder werd ook al de New Texas Giant in Six Flags Over Texas, Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas), Medusa Steel Coaster in Six Flags Mexico, Twisted Colossus in Six Flags Magic Mountain, Wicked Cyclone in Six Flags New England, The Joker in Six Flags Discovery Kingdom en Storm Chaser in Kentucky Kingdom omgevormd naar een hybride achtbaan.

Naast de 8 hybride achtbanen bouwde RMC ook vier nieuwe houten achtbanen in de afgelopen 4 jaar, deze zijn: Outlaw Run in Silver Dollar City, Goliath in Six Flags Great America, Lightning Rod in Dollywood en Wildfire in Kolmården.

 

Foto’s: CP Rundown