Pretparken in Horror films

Halloween is aangebroken! Dat betekent voor velen onder ons een drukke periode van parken en Halloween-events bezoeken, in België en misschien ook in het buitenland.

Om in de sfeer te komen doken we eens de filmarchieven in en zochten we welke (horror)films zich zoal in een pretpark afspeelden. We kwamen tot onderstaande selectie. Wie inspiratie zoekt kan misschien hieronder een leuke tip terugvinden. Wij wensen je alvast veel plezier!

 

The Funhouse Massacre (2015)

Deze film kunnen jullie misschien best bekijken op de avond voordat jullie een Halloween-event bijwonen; zes psychopathische moordenaars ontsnappen namelijk op de vooravond van Halloween uit de plaatselijke psychiatrische instelling. Ze vluchten een Halloween-maze in waar ze hun lusten kunnen botvieren. Komen de bezoekers weer buiten? En zo ja, welk lichaamsdeel eerst? O ja, denk eens terug aan de trailer wanneer jullie bijvoorbeeld Asylum betreden…

 

Closed for the season (2010)

Een jonge vrouw raakt opgesloten in een verlaten pretpark, waar ze geterroriseerd wordt door het verleden van het park. Ze moet zo snel mogelijk een uitweg zien te vinden uit dit demonische park, maar lukt dit op tijd?

 

Zombieland (2009)

Zombieland is een film over, u raadt het al, zombies. Deze (grappige) film speelt zich niet compleet af in een pretpark, maar een leuke scene speelt zich wel af in een shot and drop tower. Twee actrices proberen te ontsnappen aan de vleesetende medemensen door in de eerder genoemde toren te vluchten. Wat ze niet weten is het principe dat “what goes up, must come down…”

 

De bovenvermelde scène kan u hier bekijken:

 

The Fun Park (2007)

Zes tieners gaan in een plaatselijk pretpark op zoek naar de legende van de clown “Bobo”. Zij weten echter niet dat de legende waarheid geworden is. Wat volgt is een bloederige jacht op de onschuldige slachtoffers. Weten ze Bobo te verslaan?

 

 

Deadwood Park (2007)

Het dorpje Eidolon Cross leefde van de inkomsten van het plaatselijke Dogwood Park. Wanneer er in het park echter verschillende kindermoorden plaatsvinden, stuikt alles als een kaartenhuisje ineen.  Een ondertussen volwassen broer van een van de slachtoffertjes gaat na vele jaren op onderzoek uit in het park en komt in contact met onder andere de geesten van de overleden kinderen. Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes in elkaar en begint de broer op het spoor van de moordenaar te komen.

 

Dark Ride (2006)

Zes vrienden zijn op een roadtrip. Onderweg vinden ze reclame terug over een spookhuis dat na een jarenlange sluiting weer geopend wordt. Wat ze niet weten is dat jaren terug twee jonge meisjes vermoord werden in datzelfde spookhuis. Wat ze ook niet weten is dat er nu wel heel toevallig op hetzelfde moment een psychopathische moordenaar ontsnapt is die nu net in dat spookhuis een schuilplaats zoekt! Spanning verzekerd!

 

Final Destination 3 (2006)

Deze film behoeft waarschijnlijk geen introductie. Final Destination 3 speelt zich natuurlijk niet constant af in een pretpark, maar de openingsscène is een iconische scène geworden die in dit overzicht zeker niet mag ontbreken!
De baan zelf is terug te vinden in het Canadese Playland te Vancouver

 

Wie de beroemde scène nog eens wil terugzien:

 

Freaked (komedie/horror) (1983)

Deze film kan eigenlijk bezwaarlijk een horrorfilm genoemd worden, maar is zo fout dat hij toch een vermelding verdient. Een geflipte bio-ingenieur beslist om zijn eigen Freak-park te bouwen door zelf mensen te muteren/verminken. Wat volgt is een doldwaze opeenvolging van absurditeiten in een  vreemde film.

 

The Funhouse (1981)

Vier tieners bezoeken op een avond een pretpark en besluiten in het plaatselijke funhouse te overnachten. Jammer genoeg zijn de vier vrienden niet alleen, en al snel ontstaat er een kat- en muisspelletje met een misvormde inwoner van het huis. Raken ze allemaal tijdig uit het huis?

 

 

Rollercoaster (1977)

Een gestoorde man besluit om op een slimme manier aan geld te geraken: de overheid moet hem zo snel mogelijk een grote som overmaken, anders dreigt hij verschillende achtbanen te saboteren.
Wat ook leuk is, is dat je verschillende klassiekers zult terugzien in de film. Hoeveel herken jij er?

 

Bronnen: Youtube, IMDB, Wikipedia