Goed nieuws: Bestemmingsplan voor de uitbreiding van Toverland is goedgekeurd

Zeer goed nieuws voor het Nederlandse familiepretpark Toverland. Het themapretpark wil haar grond uitbreiden met een nieuw themagebied en de eerste hindernis voor deze uitbreiding is nu van de baan.

De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft de wijziging van het bestemmingsplan voor de gronden van Toverland goedgekeurd, hiermee is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van het park voltooid.

Met deze wijziging in het bestemmingsplan zal Toverland in de toekomst het pretpark van de huidige 24 hectare naar 75 hectare kunnen uitbreiden. Hierdoor zal Toverland tot 3 keer zo groot kunnen worden dan nu al het geval is.

Een deel van deze nieuwe grond wil Toverland gebruiken om in 2018 een nieuw themagebied te openen. Verder zal er ook een volledig nieuwe ingang gebouwd worden die de grote toename aan bezoekers beter kan opvangen.

Wat er nieuw zal komen in het themagebied blijft vooralsnog onduidelijk. Eerder waren er plannen om een grote waterachtbaan van Mack Rides te bouwen, maar het is lang niet zeker als deze oude plannen van onder het stof gehaald zullen worden.

 

Bron: Toverland Fansite