Eerste trackdelen nieuwe achtbaan aangekomen in Djurs Sommerland

De eerste trackdelen voor de nieuwe achtbaan in het Deense pretpark Djurs Sommerland zijn aangekomen. Het park zal volgend jaar de snelste en langste Suspended familiecoaster van Europa openen.

Djurs Sommerland zal volgend jaar een nieuwe achtbaan openen. Deze zal de naam Drage Kongen krijgen en wordt gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. Ondertussen werden de eerste trackdelen geleverd, de 825 meter lange achtbaantrack zal de komende 6 weken door 80 vrachtwagens geleverd worden.

Drage Kongen wordt de langste en snelste hangende achtbaan van Europa. De rollercoaster zal 30 meter hoog worden, 825 meter lang en zal een topsnelheid van 85 km/u behalen. In een animatiefilmpje zien we hoe de achtbaan tijdens de first drop een tunnel in duikt en nadien langsheen rotsen suist, om nog een tweede tunnel in te duiken.

 

Djurs Sommerland investeert ongeveer 12 miljoen euro in een grote nieuwe familieachtbaan die gepland staat om in mei 2017 te openen. De verwachte lengterestrictie zal minimum 120 cm zijn. Capaciteit zal ongeveer 750 passagiers per uur zijn met 2 treinen van 14. Men zal een maximum van 4 G krachten ervaren en de rit zal ongeveer 2 minuten duren. Intamin Amusement Rides is de bouwer van deze attractie die ook al Piraten (2008) en Juvelen (2013) hebben gebouwd in Djurs Sommerland.

De achtbaan zal gebouwd worden op een oppervlakte van ongeveer 10.000 m². Deze zal deel uitmaken van een volledig nieuw themagebied. Jora Entertainment zal voor de thematisatie zorgen van dit nieuwe gebied. In het verleden waren ze al verantwoordelijk voor Bondegårdlans (2015), evenals de in dit seizoen geopende Søulken.

De nieuwe attractie zal de 27ste nieuwe attractie worden sinds de achtbaan Piraten werd geopend in 2008. Tijdens deze periode werd er meer dan 53 miljoen euro geïnvesteerd in het park. De bezoekersaantallen zijn gestegen van 487000 gasten in 2007 naar 801000 in 2015.

 

Bron & Foto’s: Djurs Sommerland