Eerste achtbaantrack gearriveerd in Parc Astérix voor Pégase Express

Het Franse pretpark Parc Astérix zit niet stil, dit jaar opende het nog een nieuwe attractie, een Disk’o coaster genaamd Discobélix. In 2017 zal het pretpark een nieuwe achtbaan openen met de naam Pégase Express. Deze attractie zal worden gebouwd in het Griekse themagedeelte, net achter de attractie Le Cheval de Troie.

 
De achtbaan zal gebouwd worden door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. Het gaat om een stalen familieachtbaan met een achterwaartse lancering en misschien ook nog een voorwaartse lancering, gelijkaardig aan de attractie FireChaser Express in het Amerikaanse pretpark Dollywood. Naast de lancering(en) zal er ook nog een gewone liftheuvel zijn waarbij de bezoekers tot op het hoogste punt getakeld zullen worden. Op de foto’s waar de eerste stukken track te zien zijn, is er al een onderdeel te zien waar een aantal banden op gemonteerd zijn, deze vormen samen het lanceersysteem, het gaat dus om een lancering met banden zoals ook de lancering werkt van FireChaser Express.

 

 

Naar goede gewoonte in Parc Astérix zal de achtbaan een prachtig thema en verhaal meekrijgen. In dit geval zal de Griekse godin Medusa haar intrede doen. Volgens de officiële legende zou Medusa de woede van de godin Athena, de godin van de wijsheid hebben ontketend door in Athena’s tempel de liefde te bedrijven met Poseidon, de Griekse god van de zee. Als straf veranderde Athena de haren van Medusa in een nest van kronkelende slangen. Iedereen die Medusa recht in het gelaat aankeek, veranderde voortaan in steen. Je kan wel verstaan dat Medusa hiermee niet echt gelukkig was.

Het station wordt prachtig gethematiseerd met behulp van de witte bouwstijl die zo typerend is voor Griekenland.

 

De bezoekers zullen plaatsnemen in een wit-geel-blauw gekleurde trein met 10 karretjes in totaal. Op de voorkant hiervan en aan de ingang van het station staat een standbeeldje van het trotse paard Pegasus, het beroemde gevleugelde paard uit de Griekse mythologie. Wist je trouwens dat Pegasus ter wereld kwam uit Medusa’s bloed toen de held Perseus haar doodde? Zo, nu ken je ineens de verwantschap van dit paard in de attractie.

Nadat de trein het station heeft verlaten, komt deze na wat bochtenwerk terecht in de heilige tempel van Medusa. De godin is echter niet blij met de komst van deze bezoekers in haar heilige tempel en wordt enorm woest. Om te ontkomen aan haar woede, is er maar slechts 1 uitweg en dat is achteruit. In deze korte show zullen rook- en lasereffecten worden geïntroduceerd. De trein zal plots achterwaarts gelanceerd worden en zo het traject vervolledigen.

 

De volledige bouw kan je hier volgen.

 

Foto’s: Team Fans du Parc Astérix