De laatste delen van Thunder Loop worden verwijderd uit Slagharen

Enkele weken geleden begon men in het Nederlandse attractiepark Slagharen met de afbraak van de iconische achtbaan Thunder Loop. Deze achtbaan zal na 37 jaar dienst plaatsmaken voor een gloednieuwe achtbaan die opent in het voorjaar van 2017.

 

Sommige juichen het enkel maar toe, maar velen pinken toch een traantje weg bij het verdwijnen van de achtbaan Thunder Loop in Slagharen. Deze achtbaan bood 37 jaar lang plezier aan de bezoekers van het park.

Thunder Loop was een waar icoon, niet enkel voor het park maar ook voor Nederland. Het was de grootste achtbaan die Nederland ooit had toen ze gebouwd werd en bevatte voor het eerst een inversie, opnieuw een uniek gegeven voor die tijd.

Vandaag blijft er van het icoon niet veel meer recht staan. Enkel een stukje lifthill staat nog overeind, de rest van de track ligt al op vrachtwagens op het domein te wachten om vervoerd te worden.

De achtbaan werd opgekocht door een handelaar in tweedehandsattracties die tevens familie is van de familie die ooit het park opgericht heeft.

 

Foto’s: Van Leeuwen, Slagharen