Zo goed als zeker: RMC gaat aan de slag met Mean Streak in Cedar Point

De laatste maanden en weken zijn er al verschillende geruchten opgedoken dat Mean Streak in Cedar Point een RMC behandeling zal krijgen. Wij verzamelden alle geruchten en bundelen ze samen in dit artikel. Hieronder leest u waarom deze geruchten zo hardnekkig zijn en waarom deze meer dan waarschijnlijk werkelijkheid zullen worden.

 

Inleiding:

RMC is de afkorting van de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction. RMC werd wereldberoemd door hun befaamde “Iron Horse” behandelingen op oude houten achtbanen. De oude banen worden compleet vernieuwd naar hybride achtbanen. Ook bouwde het bedrijf zelf een aantal nieuwe achtbanen die tot de beste ter wereld gerekend worden (Outlaw Run, Wildfire & Lightning Rod,..). Op 3 jaar tijd kregen ze de volledige top 3 in handen van snelste houten achtbanen ter wereld. Wilt u meer te weten komen over Rocky Mountain Construction, dan moet u zeker dit artikel lezen.

 

De verschillende geruchten:

Vlaggetjes en paaltjes bij Mean Streak:

Het speculeren begon al in het weekend van 21 en 22 mei van dit jaar. Toen werden er in het park paaltjes en vlaggetjes gespot rond de achtbaan. Op een van die paaltjes stond duidelijk geschreven: “RMC”. Op dat ogenblik was zelfs nog niet eens aangekondigd dat Mean Streak zou verdwijnen maar die paaltjes rond de achtbaan waren voldoende om de geruchtenmolen in gang te zetten.

Daarnaast kwam er ook nog eens bij dat tijdens de “Sunrise Thrills Tour” (een toer doorheen het park waarbij je de lifthill van Valravn beklimt), de gids vertelde dat de bezoekers eens een kijkje moesten nemen bij Mean Streak. Daar zouden namelijk de eerste voorbereidende werken plaats vinden voor een nieuwe attractie.

Nu moet er ook wel gezegd worden dat Cedar Fair (de groep achter Cedar Point) wel eens graag spelletjes speelt met hun bezoekers. Zo is er in het verleden in Carowinds (ook een park van de Cedar Fair groep) een paaltje gespot met “GCI 2012” op, maar na een week was het paaltje weg, en een GCI achtbaan is er nooit gekomen.

Dus de eerste goede aanwijzingen waren er in mei al, maar nog genoeg redenen om dit met een korreltje zout te nemen.

 

Screamscape bronnen:

Op 8 juni 2016 verscheen er op de Amerikaanse geruchten website Screamscape dat er nieuwe geruchten waren voor de RMC retracking. Een interne bron van Screamscape beweert dat de nieuwe baan nog groter, sneller en gemener zou worden wanneer die geretrackt zou worden. Verder zijn er andere geruchten die zeggen dat de achtbaan voor het einde van het seizoen zou sluiten. De operators die aan deze achtbaan stonden, zouden immers een nieuwe opleiding moeten volgen om ook een aantal andere attracties te kunnen bedienen in het park.

 

Aankondiging Mean Streak sluit:

Op 1 augustus werden eerdere geruchten over de sluiting van de achtbaan bevestigd. Cedar Point kondigde het afscheid aan, van een van hun meest spectaculaire attracties in het park. Fans van de gigantische houten achtbaan hadden nog tot 16 september de tijd om een ritje te maken, hierna kondigde het park aan de achtbaan voorgoed te sluiten.

“Mean Streak is en blijft een belangrijk deel van onze achtbaan erfenis in Cedar Point”, zei Jason McClure, Vice President en General Manager van Cedar Point. “Maar we hebben onze zinnen gezet op de toekomst van FrontierTown en dit betekend helaas dat Mean Streak onze line-up van wereldklas attracties moet verlaten.”

 

Bekendmakingen nieuwigheden 2017:

Op 18 augustus maakte Cedar Point de nieuweheden en veranderingen bekend voor het seizoen van 2017. Hier werd echter geen enkel woord gezegd over het lot van Mean Streak. Aangezien dat Mean Streak een enorm grote achtbaan was, zou een mogelijke omvorming pas klaar zijn in 2018. Het lijkt dus zeer logisch dat Cedar Point nog niets wil lossen over de nieuwe achtbaan in 2018, omdat anders de uitbreiding van het waterpark voor 2017 in de schaduw valt en de mensen hun bezoek misschien uitstellen tot het jaar er na.

 

Afscheid Mean Streak: “Richard Michael Crossby”

Op 17 september 2016 werd definitief afscheid genomen van Mean Streak. Bij de start van het afscheidsevenement stelt de gastspreker zich voor als “Richard Michael Crossby”, niet toevallig vormen de eerste letters van de naam “RMC”. Zeker de manier waarop Richard Michael Crossby de nadruk legt op de eerste letters is voor vele fans de bevestiging dat Mean Streak een RMC make over zal krijgen. Luistert u zelf even mee.

 

Kranen van RMC gespot in het park:

Op 21 september 2016 dook er een foto op van een kraan bij Mean Streak. Deze kraan is er eentje van Rocky Mountain Construction en bevat overduidelijk de belettering van het bedrijf. Deze foto zou zowat een sluitend bewijs gevormd hebben, mocht het niet zijn dat sommige fans de echtheid van de foto in twijfel trekken. Sommige denken dat het hier gaat om een bewerkte foto. Tot op heden hebben we nog geen bewijzen gevonden dat de foto echt is, maar we hebben ook nog geen bewijs gevonden dat de foto niet echt zou zijn.

 

Nieuw bewijsmateriaal:

Tijdens het weekend van 24 en 25 september 2016 was Cedar Point opnieuw open en konden de achtbaanfans zelf ontdekken of er als dan niet een kraan stond. Al snel kwamen meerdere foto’s (foto 1, foto 2,…) binnen van verschillende bronnen waarop een RMC kraanwagen te zien is. Hiermee lijkt de nieuwe RMC achtbaan bevestigd te zijn. De nieuwe achtbaan zou klaar moeten zijn tegen 2018.

 

Besluit:

Als we alle geruchten bij elkaar zetten, dan kunnen we er toch wel vanuit gaan dat Mean Streak een RMC retracking zal krijgen of dat er misschien een nieuwe achtbaan gebouwd zal worden door RMC op de plaats waar Mean Streak nu staat. Het was een lange periode van geruchten en onzekerheid, maar de RMC kranen geven nu toch wel de bevestiging dat het project er komt, ook al heeft Cedar Point dit zelf nog niet bekendgemaakt. De ombouw van New Texas Giant in Six Flags Over Texas duurde 18 maanden. Aangezien dat Mean Streak ook een grote achtbaan is, zou het best kunnen dat deze ombouw ongeveer even lang zal duren en dan is de logische voorziene opening in 2018. Voor 2017 heeft Cedar Point namelijk al een uitbreiding van het waterpark aangekondigd.

 

Over Mean Streak:

Mean Streak werd gebouwd in 1991 door Dinn Corporation en was een investering van 7,5 miljoen dollar. De achtbaan was met een snelheid van 104,6km/u de 10de snelste houten achtbaan ter wereld en met een hoogte van 49,1 meter was de 7de hoogste houten achtbaan in de wereld. Ook de lengte was gigantisch, want met zijn 1654,1 meter was het de 4de langste houten achtbaan die er bestond. Toen de achtbaan destijds werd opgebouwd was het de 2de snelste houten achtbaan ter wereld en de allerhoogste houten achtbaan ter wereld, dat record speelde de achtbaan in de loop der jaren kwijt.

 

 

Geruchten: Cedar Point, Screamscape, Themeparkreview