Uitgelicht: Bob Express – Bobbejaanland

In het Kempische pretpark Bobbejaanland staat de attractie ‘Bob Express’. Het is een Powered Coaster, gebouwd door Mack Rides in 2000. Deze achtbaan neemt je mee op een tocht langsheen rotsen, waterpartijen en passeert enkele keren de Wild Water Slide (een Log Flume, of in de volksmond beter bekend als ‘de boomstammekes’). De inzittenden worden altijd op 2 rondjes getrakteerd voor dubbel zoveel plezier, waarbij de trein doorheen het station rijdt.

bob express copy

Typerend voor dit soort achtbaan is het feit dat men hier geen gebruik maakt van de zwaartekracht tijdens de rit, zoals de meeste andere achtbanen. In plaats daarvan is de trein voorzien van elektrische motoren die voor de aandrijving zorgen.

De attractie telt 1 trein waarin telkens 40 personen kunnen plaatsnemen, wat de capaciteit ten goede komt. De track is 521 meter lang en het treintje haalt een topsnelheid van 36 km/h. Een ritje duurt 2 minuten en 30 seconden. De hoogte bedraagt 10 meter.