Uitbreiding van 3 miljoen voor Drouwenerzand

Het Nederlandse pretpark Drouwenerzand gelegen in Drentse gemeente Borger-Odoorn, vlakbij het natuurgebied dat dezelfde naam draagt als het park, gaat fors uitbreiden. Eigenaar Bert van der Linde wil er een groot reuzenrad, wildwaterbaan en achtbaan bij. Het kostenplaatje zou ongeveer 3 miljoen euro bedragen.

 

Bert van der Linde heeft dit gezegd in een gesprek met het dagblad van het Noorden. Hij kocht het park in 1994 als speeltuin en heeft ondertussen al miljoenen geïnvesteerd. Hierdoor is het bezoekersaantal gestegen van 43.000 naar 284.000 bezoekers in 2015.

Het reuzenrad zou 35m hoog worden en de waterbaan 15m hoog. De gemeente Borger-Odoorn heeft gevraagd of het reuzenrad in de winter ook kon afgebroken worden.

De nieuwigheden zullen echter niet voor onmiddellijk zijn, daarvoor moet eerst het bestemmingsplan aangepast worden. De bouw zou ten vroegste starten in 2018. Ondertussen gaat Bert van der Linde alvast wel naar de pretparkbeurs EAS in Barcelona, waar hij hoopt om een leuke attractie te kunnen kopen.

 

Bron: Looopings