Six Flags New England sluit in september Splashwater Falls

In deze periode van het jaar worden heel wat nieuwigheden aangekondigd, maar soms wordt er ook onthuld dat attracties voorgoed zullen sluiten. Eén van de attracties waarvan we afscheid gaan nemen is Splashwater Falls in Six Flags New England. Deze zal na 5 september sluiten.

 

Voor degenen die niet bekend zijn met deze attractie kan je hieronder een video bekijken:

 

Splashwater Falls is geopend in 2006 en was afkomstig van het in 2005 gesloten Six Flags Astroworld. De attractie is ontworpen voor de gehele familie, een zogenaamde Spinning Rapids ride, waarvan er niet zo héél veel gebouwd zijn. White Water Attractions heeft ze nog in zijn catalogus staan.

De berijders nemen plaats in een bootje met hogere zijkanten dan je op een traditionele waterglijbaan zou vinden. De lay-out is voorzien van een gigantische helix bij de start en eindigt met een lichte daling. De bootjes zijn ontworpen om gedurende het hele circuit te draaien.

Splashwater Falls is gelegen in het zuidelijke deel van het park dat grenst aan het waterpark. Het is nog niet helemaal duidelijk of de vrijgekomen ruimte zal gebruikt worden voor een attractie die in 2017 zou verschijnen. Er gaat het gerucht dat er een 4D-Free Spin coaster zal toegevoegd worden. Om zekerheid te verkrijgen zullen we moeten wachten op de officiële aankondiging van de Six Flags-parken op 1 september.

Screen shot 2016-08-10 at 6.22.09 PM

 

Bron en Foto: newsplusnotes