SeaWorld San Antonio verwelkomt nieuw Beluga kalf

In de ochtend van 11 augustus mocht SeaWorld San Antonio een nieuwe Beluga walvis verwelkomen.

cb4ec540f2b24b6094e8c8287674d697_beluga-calf-header

Het kalf, waarvan het geslacht nog bepaald moet worden, kwam tevoorschijn na 30 minuten arbeid. Het Zoological team, die moeder Luna sinds 1 juli 24/24 aan het opvolgen waren, waren aanwezig wanneer Luna beviel van een kalf dat ongeveer 63,50 kg weegt. Luna werd geboren in SeaWorld Antonio in 2000, dit is haar derde kalf. Een andere ervaren moeder, Martha, verwelkomde Luna en haar kalf in het bassin. De vader van het kalf Imaq, komt van het Vancouver Aquarium, maar is enkel voorlopig aanwezig bij SeaWorld San Antonio.

“SeaWorld is zeer begaan met de gezondheid en de zorg van al onze dieren en we zijn blij te kunnen melden dat het nieuwe kalf zoals verwacht samen zwemt met de moeder”, aldus Chris Bellows, SeaWorld San Antonio’s vice-president voor zoölogische operaties. “We verwachten dat het kalf binnenkort zichzelf zal verzorgen, dat is één van de eerste tekenen van de gezondheid en welzijn van een pasgeborene.”

De eerste weken in het leven van een dolfijn of walvis zijn kritisch. In de komende paar maanden zal het verzorgend personeel het kalf 24 uur, zeven dagen per week, bewaken. De trainers en dierenartsen zullen indien nodig helpen.

“We monitoren de verpleging, ademhaling en andere vitale indicatoren en die zijn tot nu positief”, zei Bellows. “Rond de klok bewaking stelt ons in staat om de gegevens van de groei en ontwikkeling van het kalf beter te begrijpen.

Om moeder en kalf de tijd te geven om elkaar beter te leren kennen zullen presentaties in het Beluga Stadion tijdelijk worden opgeschort. Het park is van plan om binnen enkele dagen beperkte bezoekuren in te voegen zodat bezoekers de gelegenheid hebben om het nieuwste kalf te bezoeken.