Klassieke Schwarzkopf coaster ligt weg te roesten

We zien het niet graag maar toch gebeurt het, een klassieker die ergens ligt te vergaan. Het is een eeuwige zonde en net dat overkomt de in 1978 geopende Greezed Lightnin’. Deze Shuttle Loop met vliegwiel van Schwarzkopf ligt al bijna 10 jaar in stockage op een weiland.

 

De baan werd geopend in 1978 in Six Flags AstroWorld, gelegen te Houston, Texas. Het park sloot echter in 2005 de deuren. En zo werd de baan overgekocht door Joyland Amusement Park in Lubbock Texas.

Daar zou de baan open gaan in 2006 maar dat ging niet door. Nadat de graafwerken begonnen, om funderingen te plaatsen bleek dat deze niet stabiel genoeg was om een achtbaan op te plaatsen. Met als gevolg dat de opbouw uitgesteld werd. Uiteindelijk werd de opbouw volledig geannuleerd met als gevolg dat de baan er nu in het gras ligt te verkommeren.

Van deze Shuttle Loop achtbanen die gelanceerd worden door middel van een vliegwiel zijn er momenteel nog drie in werking. Al had Walibi Belgium er met Sirocco/Turbine ook eentje. Bij deze baan werd de vliegwiellancering echter vervangen door lineaire inductiemotoren van Gerstlauer. Voorafgaand aan deze aanpassing stond de baan 4 jaar stil. Het vliegwiel kan u zien wanneer u de wachtrij in wandelt. Drie andere achtbanen van dit type die nog in werking zijn, hebben een lancering die aangedreven wordt door een vallend gewicht.

 

Hier ziet u een filmpje van de werkende baan in Six Flags AstroWorld.

 

 

 

Bron rcdb, World Wide Coasters

Foto World Wide Coasters