Jongen van 10 sterft na ongeval op Verrückt in Schlitterbahn Kansas

 

De tienjarige Caleb Thomas Schwab is gisteren om het leven gekomen in een waterpark in Kansas City in de Verenigde Staten. De jongen gleed van de zogeheten Verrückt-baan in het Schlitterbahn Waterpark, zo liet een woordvoerster op een persconferentie weten. De attractie is zolang het onderzoek duurt gesloten.

 

De waterglijbaan staat bekend als de hoogste ter wereld. Wat er precies is gebeurd wordt nog onderzocht, zo melden lokale media.

“We zijn ontzettend bedroefd om de dood van deze jongen”, zo liet communicatiedirecteur Winter Prosapio weten. “Veiligheid is onze eerste prioriteit, daarom is de baan gesloten tot het onderzoek is afgerond. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie in deze moeilijke tijd.”

Prosapio ging niet in op de manier waarop de jongen van de 17-verdiepingen tellende attractie was gevallen. “Als we meer details hebben, zullen we die later bekend maken, maar onze eerste focus is nu bij de familie”, zo zei ze.

De waterglijbaan Verrückt, Duits voor ‘krankzinnig’ werd twee jaar geleden in het Amerikaanse Kansas City geopend. Deelnemers gaan in groepen van drie in een soort raft naar beneden. Ze moeten minstens 137 cm zijn. De eerste afdaling is maar 51 meter hoog.

 

 

Bron: www.screamscape.com