HUSS introduceert nieuwe, compacte vliegende theaterattractie ‘Movie Base XS ‘

Huss Park Attractions heeft de evolutie van haar op film gebaseerde attractie Movie Base Classic aangekondigd met de ontwikkeling van een nieuwe, compactere versie , de Movie Base XS.

 

De attractie is een ‘next generation’ Movie Base concept met een nieuw en verbeterd ontwerp, met inbegrip van een prachtig nieuw zitontwerp. Het ‘XS’ concept verwijst naar de kleinere en compactere versie dan de originele, maar biedt ook 20 % meer capaciteit ondanks de daling van de totale voetafdruk. Huss gelooft dat dit ongeëvenaard is in de industrie. Het effect van het kleinere gebouw wordt ook bereikt omdat de gasten allemaal op het gelijkvloers geladen worden. De combinatie van deze verschillende elementen resulteert in een significante vermindering van de totale bouwkosten.

De indrukwekkende vliegervaring wordt gecreëerd door een krachtige lift (1m) en tilt bewegingen (7,5°) die aanzienlijke G-krachten geven aan de passagiers. De opheffing in de kijkpositie via een hydraulisch systeem zorgt voor een heel bijzonder gevoel, uniek voor de Huss Movie Base attractie. Een verbeterde kijkpositie verkrijgt men door gebruik te maken van een hoekige opstelling van twee passagierseenheden van 5,5°, in combinatie met audiovisuele effecten en zintuiglijke waarnemingen door individuele 4D-effecten zoals water, wind en geuren, die voor een totale onderdompeling zorgen van de passagiers en zo dus eenzelfde ritervaring geeft aan iedereen ongeacht waar men zit.

Passagiers zitten in rijen van 4 met schouderbeugels en klanten kunnen kiezen uit een totale capaciteit van 36, 72 of 108 passagiers. Als gevolg van het laden op vloerniveau op 3,5 meter en toegang van alle kanten is dat elke zitplaats makkelijk toegankelijk is voor iedereen zodat het in- en uitstappen heel vlot verloopt.

De Movie Base XS is verkrijgbaar bij HUSS als volledige kant-en-klare oplossing met inbegrip van het AV en showbesturingssysteem waarvoor het bedrijf heeft samengewerkt met een ervaren partner. Dankzij de aantrekkelijke en concurrerende prijs voor deze nieuwe versie is deze attractie beschikbaar voor een breder klantenbestand.