Big Thunder Mountain: de wildste renovatie in het Westen!

De grootste vernieuwing aller tijden voor de iconische attractie Big Thunder Mountain in Frontierland is halverwege. Het ideale moment voor Disneyland Parijs om je even uit de doeken te doen welke werken er tot op heden zijn uitgevoerd en wat er ons nog te wachten staat voor dit explosieve avontuur.
Beth Clapperton, artistiek directeur bij Walt Disney Imagineering brengt ons op de hoogte na acht maanden renovatie.

 

Om de werken aan Big Thunder Mountain uit te voeren, moest de ‘River of the Far West’ volledig drooggelegd worden. Dit was trouwens de eerste keer sinds 1992, toen hij voor de eerste keer gevuld werd, dat dit gebeurde. Deze belangrijke operatie werd in verschillende fasen uitgevoerd. Eerst werd de bodem van het bassin schoongemaakt tijdens een nachtelijke (twee maand durende) operatie. Vervolgens werden de vissen verwijderd en in andere bassins geplaats. Tenslotte werd het water verwijderd uit de rivier door middel van pompen.

De 33-meter hoge berg ondergaat momenteel een grondige reiniging en is men volledig aan het herschilderen. Deze belangrijke fase van het project zal de verschillende gesteentelagen, die deel uitmaken van de rotsformaties, onthullen. Aan de kant van de splashdown, waar de trein daalt richting de rivier, zijn de faciliteiten aangepast en verbeterd om meer toegankelijk te bieden aan de onderhoudsteams.

Het landschap van de beroemde Monument Valley in Arizona en de natuurlijke bogen van Zion National, bekend van een aantal grote Hollywood-westerns, werden gebruikt voor de geografie van Big Thunder Mountain.

De huidige werkzaamheden hebben het team de gelegenheid gegeven om de vele rekwisieten en authentieke decors, die zich op de berg bevinden, te vervangen of te herstellen. Ook de wachtrij en het instapstation werden onder handen genomen. Alle rekwisieten zijn unieke stukken. Uiteraard worden ze behandeld met een speciale (en  liefdevolle) zorg.
Een aanzienlijke hoeveelheid hout werd vervangen, met name die over de barrières van de wachtrij. 630 bielzen van de spoorlijn zullen ook nog vervangen worden.

De groendienst van Disneyland Parijs heeft een groot deel van de vegetatie verwijderd en herplant, zo ook de verschillende boomsoorten zoals de dennen, cactussen en alsem.

De projectietechnologie die al gebruikt werd bij het kasteel van Doornroosje voor de show“Disney Dreams” en  “Ratatouille: The adventure” zal ervoor zorgen dat de gasten een explosieve finale zullen beleven. Lichtprojectoren en luidsprekers zijn verborgen in de rotsen van de tunnel,  net naast een groot aantal dynamietstaven.

Vanaf 17 december zal je terug kunnen genieten van de Big Thunder Mountain.

 

 

 

Bron: disneylandparis-news.com

Foto’s: disneylandparis-news.com