Star Wars Land in aantocht, may the force be with Disney

We hebben er lang op moeten wachten. Er bestonden wel al attracties die waren opgebouwd rond deze bekende filmfranchise, denk hierbij aan Star Tours in Disneyland Paris. Maar nu ziet Disney de plannen gelukkig veel grootser en waagt zich aan een hele themazone. Maar liefst 7 Star Wars films zijn er verschenen,  inspiratie en verhaalmaterialen genoeg dus. De eerste film verscheen in 1977 en de reeks is de dag van vandaag nog steeds immens populair. Dit jaar verscheen er zelfs nog een nieuwe telg op het grote witte doek.

 

 

Disney publiceerde deze week nieuwe concept arts voor het langverwachte Star Wars Land in Disneyland and Disney’s Hollywood Studios (USA).  Op deze nieuwe tekeningen zijn alvast weer wat nieuwe zaken te ontdekken. Zo zien we dat Disney ook oog had voor nieuwe transportmiddelen, zo is er een rondvaartboot te zien op het meer en een fututistische trein die doorheen het themagebied zijn rondjes maakt. Verder is er duidelijk te zien dat er een attractie zal gebouwd worden waarbij alles draait om het de “Millennium Falcon”,  het legendarische ruimteschip van Han Solo en Chewbacca. Dit schip zal niet het enigste voertuig zijn dat een replica krijgt in het park,  een Imperial Shuttle en een Corellian Corvette zullen ook van de partij zijn. Last but not least, de X-wing zal ook te bewonderen zijn in dit gebied.
Alle gebouwen zullen worden ingewerkt in een groene en rotsachtige omgeving. We verwachten heel wat van deze thematisatie.

Momenteel zijn de eerste bouwwerken gestart. Om hiervoor plaats te maken werden onlangs enkele gebouwen afgebroken zoals het oude Fantasyland station van de reeds gesloten  Skyway attractie.

Om de thematisatie naar een hoger niveau te brengen, is men tevens aan het testen of het mogelijk/haalbaar zou zijn om interactieve droids doorheen het gebied te laten lopen. In hoeverre dit project gevorderd is, is niet geweten.

De ruimtereizigers die een honger voelen opkomen, kunnen terecht in de Star Wars Kantine. Hier zullen trouwens speciale drankjes worden geserveerd.

Wij hopen jullie binnenkort meer informatie hiervoor te kunnen verschaffen.

 

Bron: Screamscape