Nieuwe details onthuld voor waterpark Volcano Bay in Universal Orlando

In mei 2015 werd door Universal Orlando aangekondigd dat er een nieuw waterpark, genaamd Volcano Bay, zou toetreden tot het resort. Binnenkort zullen er tickets aangekocht kunnen worden voor data die beginnen vanaf juni 2017.

Bij de ticketopties zal je er ook voor kunnen kiezen om het nieuwe Explorer ticket aan te schaffen, dat naast het waterpark ook de 2 andere parken Universal Studio’s en Universal Studio’s Islands of Adventure zal bevatten.
Er is voorlopig nog geen officiële openingsdatum bekend gemaakt door Universal Orlando.

Het park zal bestaan uit 18 attracties, variërend van meer-persoonsglijbanen naar bodyslides die vanuit de top van de vulkaan vertrekken. Deze state-of-the-art attractie zal worden onthuld op een later tijdstip, aldus Universal.

 

Het park zal 4 gebieden omvatten:

Krakatau:
De 61 meter hoge vulkaan Krakatau zal de thuisbasis worden van de onaangekondigde topattractie en zal ook 3 bodyslides bevatten. Eén van de bodyslides, Ko’okiri Body Plunge, bevat een 70 graden drop die gasten 38 meter door het centrum van de vulkaan laat glijden naar het grote zwembad. De 2 andere bodyslides, de Kala en Ta Nui Serpentine zijn 2 in elkaar verweven bodyslides. Daarnaast zal het gebied bestaan uit Punga Racers, een high-speed race met 4 verschillende glijbanen die je kan berijden d.m.v. Mantavormige matten.

Wave Village:
Gelegen aan de voet van de Krakatau vind je Waturi Beach, een Multi-directioneel golfslagbad met een zandstrand en enkele één- of twee verdiepingen tellende cabana’s. Bovendien is ‘The Reef’ een deel van het zwemparadijs waar gasten een uitzicht krijgen over de bodyslides.

River Village:
Dit gedeelte omvat de Kopiko Wai Winding River die zich een weg baant door de grotten van de vulkaan. Deze lazy river heeft tal van watereffecten en wordt ’s nachts van verlichting voorzien. In het Tiki Reef kunnen de allerkleinsten zich uitleven met glijbanen en een kind-size vulkaan en tevens in het Runamukka Reef, een drie verdiepingen tellende waterspeeltuin met glijbanen en sproeiers. Voor de durvers onder ons is er Honu, een multi-passagierraft met twee reusachtige hellingen en Ika Moana, een andere multi-passagierraft die zal glijden langs bubbel geisers.

Rainforest Village:
Een deel van het waterpark is gericht op sensatie zoals Maku, de eerste Noord-Amerikaanse schotel rit. Verder bestaat dit gedeelte uit Puihi, een adembenemende multi-passagierraft die gasten een duik doet nemen in de duisternis. Ohyah en Ohno zijn 2 slides die gasten  1,2 meter en 1,8 meter boven het water lanceren. TeAwa The Fearless River is een actievolle rapid waarin gasten plaats nemen in één van de banden temidden van brullende wildwaterstroomversnellingen. Taniwha Tubes omvat 4 unieke slides met vlotten voor één of twee passagiers. In Puka Uli Lagoon tenslotte kan je lekker rustig zwemmen en ontspannen van al die actie.

 

Bron: insidethemagic