De nieuwigheden in het wildpark van de Grotten van Han

Een énorm geschenk voor Willy en Marlène

Het domein van de Grotten van Han is gelukkig om aan zijn berucht koppel bruine beren een stukje bos te schenken om te spelen, ontdekken,   snuffelen, graven, slapen onder de bomen … het leven is mooi !

 

Winterslaap van de bruine beer

Met als doel de levenswijze van Willy en Marlène niet te storen en de bezoeken normaal te laten verlopen, heeft het Domein van de Grotten van Han besloten de vergrotingswerken te starten in januari 2016.

Deze periode komt overeen met de winterslaap van de bruine beer, periode waarin zij hun levensritme verlagen. Ook al brengen ze de meeste tijd door in hun hol, slapen ze niet volledig. Zo hebben ze de tunnel naar hun nieuwe terrein van 400 m² kunnen ontdekken tijdens hun eerste lente uitstap midden maart.

De werken zijn nu klaar en we verheugen ons er op jullie dit mooie project te tonen.

 

Grote aanpassingswerken in het Wildpark.

De creatie van deze nieuwe levensruimte vroeg grote aanpassingswerken in het Wildpark. Niet enkel moest er een tunnel gebouwd worden die toegang biedt naar het nieuwe terrein, maar ook een kuil om de bezoekers toe te laten Willy en Marlène in alle veiligheid van dichtbij te observeren.

Ondertussen genieten Willy en Marlène van een bebost gebied van 1000 m² met lichte helling, toegankelijk via een tunnel vanuit hun oude levensruimte. Dankzij deze vergrotingswerken hebben de beren een heel ander zicht op het Wildpark.

 

 

Nieuwe diersoort in het domein : De wasbeerhond

 

Origine

Hij is geïntroduceerd in Rusland voor de pelsproductie. Vrijgelaten in de natuur om hun bevolking te verhogen, koloniseert hij Europa. Hij is zelfs aanwezig in de provincie Luxemburg. Hij wordt aanzien als een invasief diersoort en bijkomend roofdier voor de kleine fauna die reeds bedreigd is.

Wij spreken liever over een geimporteerd diersoort. Inderdaad, de mens heeft een heel belangrijke rol in het natuurlijk evenwicht. Vele geimporteerde diersoorten bedreigen dit evenwicht en het behoud van de natuur. Enkele voorbeelden: de boskat hybridiseert met de wilde kat (huiskat die terug wild geworden is), de schildpad uit Florida neemt de plaats in van de Europese moerasschildpad, de Amerikaanse nerts vervangt stilaan de Europese   nerts…

De aanwezigheid van de wasbeerhond zal het Domein toelaten het publiek gevoelig te maken voor deze problemen.

 

Een raar beest in het Park

Zo groot als een vos, zijn grijze wilde vacht doet hem aan een das denken, zijn masker aan een wasbeer.

Een mannetje en een vrouwtje, komende uit de Pont-Scorff zoo in Bretagne, zijn toegekomen in het Park. Zeer nieuwsgierig, ontdekken ze hun territorium, zoekend naar het voedsel verstopt door de verzorgers. Dit rare beestje is vleesetend maar ook allesetend. Hij is verzot op vlees maar laat fruit zeker niet liggen.

De bezoekers kunnen ze vanaf nu observeren vanaf de bladerdakbrug in het Wildpark. 2 andere zullen hen vervoegen op het einde van het    seizoen.

 

ca6bb678-f9ae-4070-a9ef-776b39c1a026