The Joker in Six Flags Discovery Kingdom is geopend: Bekijk hier de POV

Begin vorige maand vonden de eerste testritten plaats op de achtbaan The Joker in het Amerikaanse pretpark Six Flags Discovery Kingdom. Ongeveer 1 maand later is het dan zo ver, de achtbaan is geopend voor het grote publiek en dat leverde alvast de eerste POV op.

 

Na maandenlang bouwen en testen brak het grote moment aan, The Joker legde voor het eerst het parcours af met reguliere bezoekers. Opnieuw zien we een krachtige rit, zoals we gewend zijn van Rocky Mountain Construction, een bouwer die ondertussen wel bekend staat omwille van de verschillende (oude) houten achtbanen die ze hebben omgevormd naar moderne hybride coasters.

Door de omvorming van The Joker is de snelheid opgetrokken van 81,3km/u tot 85,3km/u en is de achtbaan nu 30,5 meter hoog in plaats van 28,8 meter. Rocky Mountain Construction voegde naast de steilere lifthill ook 3 inversies toe aan de achtbaan.

 

Dit is al de 6de keer dat Six Flags beroep doet op de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction, om een houten achtbaan een “Iron Horse” behandeling te geven. Naast The Joker (Six Flags Discovery Kingdom) vormde RMC ook al de New Texas Giant (Six Flags Over Texas), Iron Rattler (Six Flags Fiesta Texas), Medusa Steel Coaster (Six Flags Mexico), Twisted Colossus (Six Flags Magic Mountain) en Wicked Cyclone (Six Flags New England) om. Ook de onlangs geopende Storm Chaser uit Kentucky Kingdom kreeg een zogenaamde Iron Horse behandeling.

 

Video: Theme Park Review