Six Flags Over Georgia transformeert Ninja in Blue Hawk

In Six Flags Over Georgia kreeg de Vekoma achtbaan Ninja een grondige revisie. Dit ging gepaard met een schilderbeurt, nieuwe treinen en een nieuwe naam.

 

De achtbaan Ninja in Six Flags Over Georgia kreeg de afgelopen weken een grondige revisie, de achtbaan werd volledig geschilderd. Men koos voor zilveren supports met een blauwe track, vroeger was de achtbaan rood met witte supports. Nadien kreeg de achtbaan grijze supports en nu dus een blauwe track.

Voor de nieuwe naam werd een beroep gedaan op de fans van het park, zij konden kiezen welke naam het zou worden. Met meer dan 50% van de stemmen kwam Blue Hawk uit de bus, American Eagle kwam op een tweede plaats en Air Commander op de derde plek.

De achtbaan werd gebouwd door Vekoma en krijgt nu twee nieuwe treinen van deze bouwer. De treinen hebben een zachter beugelsysteem, om zo het comfort te verhogen. Men kan deze vergelijken met de treintjes op Python in de Efteling of Speed of Sound in Walibi Holland.

Blue Hawk opende in 1992 in het park als Ninja, maar voorheen stond deze achtbaan in Dinosaur Beach als Kamikaze. Oorspronkelijk stamt ze dus af uit 1989. De achtbaan verhuisde naar het Six Flags park nadat Dinosaur Beach de deuren sloot. De achtbaan bevat 5 inversies en is vergelijkbaar met Goudurix in Parc Astérix.