Gröna Lund zal aanzienlijk worden uitgebreid tegen 2020

Het Zweedse stadspretpark Gröna Lund zal met maar liefst een kwart worden vergroot tegen 2020. Dit nieuws maakte de overkoepelende groep ‘Parks and Resorts Scandinavia’ (waartoe het park behoort) bekend tijdens een Zweeds televisie programma.

 

Gröna Lund is gebouwd op het schiereiland Djurgården in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het nieuwe uitbreidingsgebied zal komen te liggen op de plaats waar nu een aantal velden liggen. Deze velden worden momenteel gebruikt als parkeerplaats. Op het nieuwe terrein zullen zowel nieuwe attracties, restaurants als kantoorruimte komen. De nieuwe vrijgemaakte oppervlakte zal het park met ongeveer een vierde vergroten.

Het Zweedse pretpark, dat in 1883 werd opgericht, wilt al sinds 1999 uitbreiden. Nu 17 jaar later is er eindelijk vooruitgang in de plannen. De uitbreiding zou tegen 2020 in orde moeten zijn. Momenteel wordt er nagegaan of  er de mogelijkheid bestaat om een parkeergarage te bouwen. Dit zou  een antwoord bieden op het verdwijnen van een significant aantal parkeerplaatsen door de uitbreiding.

Christer Fogelmarck, CEO van Parks and Resorts Scandinavia, verteld in een interview dat hij op deze manier meer bezoekers en toeristen hoopt aan te trekken in Gröna Lund en Djurgården. Uiteraard  zal er ook rekening gehouden worden met de inwoners van Djurgården. “In de loop van de komende twee jaar zullen er regelmatig meer details vrijgegeven worden over dit grote project. Het is een lang proces maar we zijn blij dat het eindelijk zo ver is.” aldus Fogelmarck.

 

Bron: parkerlebnis