Ambitieuze plannen voor pretpark volledig in teken van het gamen

Opnieuw doken er ambitieuze plannen op voor een nieuw themapark in Frankrijk. Ditmaal gaat het over een park dat volledig gewijd zal zijn aan videogames. Het park zou, indien het er komt, in 2020 moeten openen.

 

De initiatiefnemers achter het project is de groep Parc du Jeu Vidéo 2020. De groep werd opgericht met als doel een park uit de grond te stampen volledig in het teken van de bekendste videogames. De 2020 in de naam is de uiteindelijke streefdatum voor de opening van het park.

In het park zal alles draaien om digitale technologie en Virtual Reality attracties. Verder wil men ook een videogame museum en spannende simulatoren aanbieden. Het resort zal 20 tot 25 hectare groot worden. Op dat gebied komt ook een hotel, restaurants en winkels.

De eerste studies naar de haalbaarheid van het park wezen uit dat het park in het openingsjaar 1,2 miljoen bezoekers kan lokken. Het park zou werk kunnen bieden aan 1400 mensen.

Momenteel worden er verdere studies uitgevoerd en is men op zoek naar investeerders. Men schat 180 miljoen euro nodig te hebben om deze plannen te verwezenlijken.

 

bron: Parkerlebnis

Foto:  Parc du Jeu Vidéo 2020