Speelstad Rotterdam zal waarschijnlijk openen in 2018

Ondernemer Hennie van der Most, de man achter Speelstad Oranje, zal zijn droom om speelstad Rotterdam al in 2016 te kunnen openen nog even moeten opbergen.

 

Dit project zal gevestigd worden in en rondom een oude opgeknapte afvalcentrale ten zuiden van de stad Rotterdam. Op de concept arts, die 2 jaar geleden al werden vrijgegeven, zien we alvast enkele leuke attracties zoals een stalen shuttle achtbaan, een free fall tower, een reuzenrad en een Evolution-attractie. Je kunt deze laatste attractie een beetje vergelijken met een frisbee attractie, maar in plaats van 1 grote schijf, waarop de zitjes zich bevinden, maakt men gebruik van 8 verschillende gondels. In elke gondel kunnen standaard telkens 4 personen plaats nemen. De gondels kunnen 360° op en neer bewegen. Op zijn beurt zijn deze gondels bevestigd aan een gigantische stang die ook nog eens 360° ronddraait rondom een as, waardoor je lekker overkop kan gaan. Er zijn maar een paar van dit attractie type wereldwijd gebouwd, de meeste bevinden zich in Azië.

Na enkele studies blijkt dat de ondergrond rondom het complex extra moet worden verstevigd zodat deze het enorme gewicht van deze attracties kan dragen. Het moet in staat zijn om een draagkracht van 400 ton te verduren.

De attractie is alvast aangekocht en opgeslagen in een magazijn. Wanneer alle administratieve en bouwkundige euvels van de baan zijn, dan kan men met de bouw starten..

 

Bron: Rijnmond