Sfeerverslag: Efteling 10/04/2016

Welk park is er nu geschikt voor een kindje van 1.5 jaar en eentje van 4 maanden? Dat is een goede vraag zal je denken. Het antwoord krijg je hier.

 

Het verhaal startte toen ik de vraag van enkele vrienden kreeg om met de kindjes naar Bobbejaanland te gaan. Na lang nadenken vonden wij Bobbejaanland niet echt geschikt voor zulke jonge kinderen. Echt veel valt er niet te doen voor hen, dus besloten we om naar de Efteling te gaan, waar er toch wat meer te beleven valt voor jonge kinderen.

Omstreeks 10.00 kwamen we aan, op een vrij lege parking.

Nadat we onze vrienden (Shana , Ivan en Sunitha) gevonden hadden kon de dag beginnen. En dat deed deugd na er 2 jaar niet meer geweest te zijn. Onze eerste stop was bij het wagenpark. Hier kan je voor 20€ een slot huren om de buggy vast te hangen terwijl je een attractie doet. Op het einde van de dag doe je dit slot terug binnen en krijg je je geld terug.

Eerst halte waren 2 acteurs met handpoppen van de sprookjesboom musical. Zeer leuke animatie, onze oudste zoon vond het geweldig.

Op naar het sprookjesbos, deze keer starten we eens bij het begin. Alle sprookjes werden met grote ogen bewonderd.

Roodkapje was helaas niet te bezien, maar het nieuwe sprookje Pinokkio is zeker en vast de moeite, prachtig gemaakt. De letterlijke stinkende vis (door middel van geureffecten) is fantastisch.

We vervolgen onze route langs de Trollenkoning, Rapunzel en De Draak. Vooral de draak vonden de kindjes zeer leuk.

Eventjes pauze nemen aan het pleintje van Ezeltje Strekje. Mateo kon echter niet blijven stilzitten en wou alles gezien hebben. Terwijl de rest pauzeerde wandelende ik doorheen de sprookjes rondom het plein.

Hoogtijd voor ‘het’ sprookje van het sprookjesbos ‘De Indische waterlelies’. Het blijft een prachtig showspel om naar te kijken.

Nog een serieus stukje te doen, De Reus, Repelsteeltje, Hans en Grietje, Het Meisje met de Zwavelstokjes.

De nieuwe kleren van de keizer, De Sprookjesboom, De Fakir… deze sprookjes blijven zeer leuk. Na 2 uur zijn we het volledige bos door gewandeld.Met kindjes doe je er wat langer over, maar het is wel veel leuker. Aan het einde kwamen we nog de sprookjessprokkelaar tegen

Tijd voor wat actie, na een kijkje op het tijdenbord besloten we om vlug een ritje Villa volta mee te pikken. Zonder kindjes wel te verstaan. Die bleven bij de Mama en Shana.

Droomvlucht bleek niet lang wachten, dus vlug de buggy vast zetten, kindjes in de armen nemen en aanschuiven maar. Beide vonden het schitterend, onze jongste zoon keek met grote ogen naar al dat getwinkel.

Baron 1898 bleek 10 minuten wachttijd te hebben. Op dus naar deze nieuwe baan. Heel de omgeving is hier prachtig, leuke baan en een tof verhaal. Toppertje!

Aangezien mijn vrouw al 2 keer op de kindjes had gelet was het dus nu mijn beurt. Terwijl ik met Mateo, Thimo, Ivan en Sunitha  stond te wachten, ging zij met Shana aanschuiven voor een ritje Joris en de draak. Na 45 min was de groep terug volledig.

Al was het maar even, voor we terug opsplitsten. Terwijl zij iets aten en op de kindjes pasten deden wij een ritje op de Halve Maen. Wauw, toch de beste schommelboot die er is.

Aangezien we voor de kindjes naar hier kwamen, en Mateo grote fan is van Joki en Jet stond Carnaval Festival als volgende op het programma. Ook hier hetzelfde ritueel, buggy vast, kindjes in de arm en genieten maar. Dit vond Mateo toch wel het leukste.

Vlug nog een ritje Vogel Rok meenemen alvorens we de laatste attractie met de kinderen deden. Fata Morgana. Ook hier hetzelfde ritueel, en ook hier veel bewondering bij beide kindjes.

Nog vlug een hapje eten en ons dagje zat erop.

Conclusie: voor Mateo was het een leuk dagje. Voor onze jongste Thimo, die 4 maand is was het allemaal wat te druk. Het werd uiteindelijk een onrustige nacht voor hem. De Efteling met een kindje van 1.5 jaar is zeker te doen, maar 4 maand is toch wel echt te klein. De indrukken voor hem waren te groot. Voor ons was het best een vermoeiende maar leuke dag. Als Thimo ouder is komen we zeker terug.

Bedankt voor het lezen.

Sfeerverslag door: Maarten Busschots