Sfeerverslag: Avonturenpark Hellendoorn – 23/04/2016

Vandaag waren de Themeparkfreaks uitgenodigd voor de opening van de Berenboom in Avonturenpark Hellendoorn, een uitnodiging waar we met veel plezier op in gingen, aangezien we dit een super gezellig parkje vinden.

Om half twaalf werden we verwacht in Dreumesland, een zone helemaal voor de kleinsten ingericht. Aan de berenboom wachten we samen met heel veel kindjes op de aankomst van de Beren Baba en Bella, die hun intrek nemen in de boom. Aan de boom kunnen de kleintjes hinkstappen, maar ook een brief posten in een pratende brievenbus. Leuk feitje is dat de beren ook echt een briefje terug sturen.

Na de plechtige verwelkoming trokken we verder het park in. De marketing manager vertelde dat de topspin opnieuw geopend was, na een uitvoerig onderhoud, dat moest hij ons geen tweemaal vertellen…

We kozen er voor toch eerst een ritje te maken op de Enterprise Tarantula Magica. Wat blijven we dit geweldig vinden, de G-krachten en het ondersteboven gaan, super attractie.

Ook de top spin liep weer volledig soepel. Montezuma’s Revenge geeft een kort, maar zeer krachtig ritje weg, met de nodige koprollen. Voor ons puur genieten, we besloten dan ook meteen een tweede ritje mee te pikken.

Als volgende ging we op missie, we betraden het boottochtje Junglemonster. Leuk om een keertje rond te varen tussen al die wilde dieren.

Hierna was het tijd voor wat animatie, we schoven onze voetjes onder tafel en tijdens het verorberen van ons lunchpakketje keken we naar de Het Swingende dansfestijn met Kareltje en Jasmijn. Maar toch net iets meer naar Jasmijn, moet ik eerlijk bekennen. Tijdens dit showtje wordt er gezongen en gedanst, het liedje Chu chu ua bleef nog de rest van de dag in mijn hoofd hangen.

Na de show tijd voor de Rioolrat. De statistieken van deze indoor achtbaan mogen dan niet de meest spectaculaire zijn, de aankleding maakt hem een echte topper. Je betreedt een levensechte riool vol nevel en ratten, super gemaakt.

Ook de Discovery Club kreeg een bezoekje van ons. Een mooi afgewerkte indoor shooter.

De Donderstenen werd onze volgende halte, een junior achtbaan, maar je krijgt wel twee rondjes.

Je hebt niets gezien als je nog geen olifant zag vliegen, die woorden gingen we uittesten in de gekke Dumbo molen.

Daarna was het opnieuw tijd voor een show. We liepen het Gouden Theater Paleis binnen voor de grote show met Kareltje en Jasmijn. In deze show gaan de gastheer en vrouw op zoek naar het geheim van het park, dat dit jaar 80 jaar bestaat. Dankzij de grappen is deze show zelfs voor ons heel vermakelijk.

Na de show doken we de monorail in, die ons doorheen een deel van het park bracht, altijd wel leuk om de attracties een keertje van bovenaf te bekijken.

Vervolgens gingen we schommelen en zweven. Het schommelen deden we op de piratenboot Het Galjoen om vervolgens te zweven op Piraat Enterhaak.

Een nat pak kregen we op de allereerste wildwaterbaan van Nederland. Wild Waterval is een zeer leuke boomstamattractie waar we niet droog uit kwamen.

We gingen ook op bezoek bij het vreemde Casa Magnetica, waar niets is wat het lijkt.

Maar helemaal ondersteboven gingen we in Tornado, een Vekoma achtbaan met een looping en Kurkentrekker.

Onze dag eindigde in de langste rafting baan van Nederland. Sungai Kalimantan nam ons mee voor een lekker wilde tocht over de golven.

 

Sfeerverslag door: Bob Van Dyck