Meer details bekend over waterpark Europa-Park

Dat Europa-Park zou uitbreiden met een zwemparadijs en hotel is al lang geen nieuws meer. Maar het thema en attractieaanbod is nog wel een groot vraagteken. Maar daar komt verandering in want Europa-Park heeft heel wat details vrijgegeven.

 

Het hele gebied zal een Scandinavisch uiterlijk krijgen. Verschillende glijbanen, een lazy river, wildwaterbaan, golfslagbad, golf simulator en een buitengedeelte staat voor de bezoekers klaar bij de opening in 2018. De voorbereidende werken zijn in volle gang.

Het indoor gedeelte zou zo’n 12.000 m² groot worden. Het gebouw dat een koepelvormig dak krijgt is 25 m hoog. Het buitengedeelte zal zo’n 2500 m² groot zijn. Ook een grote entree en panoramische restaurant met zicht op het zwembad maken onderdeel uit van het complex. En daarnaast natuurlijk een hotel.

Eén van de nieuwe zwembaden zal een activity pool zijn. In dit zwembad zullen kleine drijvende eilandjes te vinden zijn waarop je kunt balanceren en via touwen kan er van het ene deel van het zwembad naar het andere geklommen worden. Ook een lazy river doorheen grotten en een wildwaterbaan maken onderdeel uit van het buitengedeelte. En niet te vergeten een golfsimulator en 2 glijbanen met de naam “Shotgun Falls”.

De 2 glijbanen zijn te vergelijken met een skischans met vrije val in het zwembad. Ook een 2de glijbanenplatform en een doolhofglijbaan zullen verschijnen.  Bijna alles is indoor op de wildwaterbaan en het buitenzwembad na. Rondom het buitenzwembad is er ook een ligweide voorzien. Ook een waterspeeltuin voor de kleinste wordt niet vergeten natuurlijk.

Het hele project kost zo’n 140 miljoen euro, waardoor het de grootste investering van het park wordt. En die investering is zeer belangrijk. Toeristen zoeken alsmaar meer een meerdaagse vakantie op en daar wil het park op inspelen. De meeste gasten blijven nu tussen de 1 tot 3 nachten. Europa-Park wil dit zien groeien naar 1 tot 8 nachten. Daarom ook de bouw van een 6de hotel.

 

 

Bron : Badische Zeitung en vijfzintuigen

Foto : Europa-Park