Extra animatie en nieuwe attracties moeten de mensen terug naar de Sinksenfoor lokken

Vorig jaar werd de foor verhuist van de Gedempte Zuiderdokken naar Spoor Oost, dit zorgde voor een terugval aan bezoekers. Het aantal bezoekers voor de Sinksenfoor bedroeg in 2014 nog 1 miljoen, maar zakte vorig jaar naar 850.000. Dringend tijd voor een oplossing dus. Die denkt men nu gevonden te hebben in de vorm van optredens en enkele nieuwe attracties.

 

De kermisbezoekers zullen dit jaar twee keer per week getrakteerd worden op optredens. Iedere woensdagnamiddag van 15 uur tot 17 uur en donderdagavond tussen 20 uur en 22 uur vrolijken muzikale optredens de boel op. Artiesten als dj Regi, De Romeo’s en dj Gunther D staan op het programma.

Behalve de optredens komen er vier nieuwe attracties naar de foor. De Traumgenerator krijgt een Belgische première op de Sinksenfoor. Bezoekers wandelen door de attractie en belanden in een soort virtual reality, 3D projectoren en wind- en vuureffecten maken de ‘wandeling’ door de attractie levensecht.

Verder komt de Tower naar de Sinksenfoor, de grootste mobiele attractie ter wereld. In de Tower vallen waaghalzen van op een hoogte van 90 meter in vrije val naar beneden. De andere twee nieuwe attracties houdt de organisatie nog even geheim. In totaal staan er zowat 150 attracties verspreid over heel de foor.

Op woensdagen worden ook Kids dagen georganiseerd en tijdens het EK kunnen de voetballiefhebbers hun favoriete match volgen op een groot scherm naast de Rollercoaster.

 

 

Bron: GVA