Nieuwe Spinning Coaster voor Yomiuriland in Japan

Yomiuriland is een van de grotere en bekendere Japanse pretparken, gelegen in de buurt van Tokio. Het park opende in 1964 en biedt heel wat achtbanen en waterattracties aan. Het bevat ook het Yomiuri Giants Stadium, een trainingsveld voor het Yomiuri Giants baseball team.

 

Het park breidt dit jaar uit met meerdere nieuwe indoorattracties. Deze zullen sterk gethematiseerd worden naar fabriekshallen. De eerste nieuwigheid wordt de Spinning Coaster Spin Runway. Deze wordt gebouwd door Gerstlauer.

Deze nieuwe achtbaan zal gelegen zijn in een stoffenfabriek. De kleurrijke karretjes zullen opgetakeld worden via een spiraallift. Grote rollen stoffen en felle kleuren zijn het hoofdonderdeel van deze achtbaan.

De tweede nieuwe attractie is een waterattractie. Nissin Yakisoba UFO werd gebouwd door Zamperla en is een zogenaamde Hydro Lift water raft. Deze attractie zal gelegen zijn in een voedselfabriek waar men noedels maakt.

Bij deze attractie wordt men omhoog gehesen door een verticale lift, waarna het bootje een bochtig parcours aflegt.

De Car Factory. Bij de Car Factory zal je door middel van een monorail een autofabriek en de productielijn kunnen ontdekken.  Verder kan je een rite maken in futuristische auto’s.

De laatste hal wordt de Bungu factory, deze zal heel wat games bevatten.

 

 

 

In het park wordt ook afscheid genomen van een zorgenkindje. De achtbaan Twist Coaster Robin werd gebouwd door Sansei Yusoki Co., Ltd. Deze achtbaan opende in 2014 maar sloot alweer dezelfde dag, dit door een ernstig ongeval. Na enkele jaren roerloos in het park gestaan te hebben is men begonnen aan de afbraak.

 

Bronnen: Yomiuriland, RCDB, TPR

Foto’s Yomiuriland