Lavina shopping center krijgt een Inverted Coaster in 2016

Nabij de Oekraïense hoofdstad Kiev zal er dit jaar een nieuw winkel centrum openen genaamd Lavina Mall. Lavina Mall wordt het tweede shopping center in Kiev dat een achtbaan zal bevatten, eerder berichten we ook al over Respublika waar 2 achtbanen zullen openen dit jaar.

 

Lavina Mall:

Lavina Mall krijgt een totale oppervlakte van 140.000m². De oppervlakte wordt in 3 categorieën verdeeld: Retail, entertainment en parking. Het shopping center zal meer dan 500 winkels bevatten en 50 restaurants. 1600m² wordt beschikbaar gesteld voor elektronische winkels en 2000m² wordt vrijgemaakt voor meubel winkels. De sport winkels zullen eveneens 2000m² in beslag nemen en de voedingswinkels nog een 5000m². Verder komt er nog een bioscoopcomplex van 12 zalen en een indoor waterpark van 14.700m². In Lavina Mall zal ook 14.758m² ruimte worden vrijgemaakt voor een indoor familie attractiepark.

 

Suspended Family Coaster:

In het indoor familie attractiepark komt een Suspended Family Coaster van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma te liggen. Bij dit soort achtbanen hangen de bezoekers onderaan de track met de voeten los. De achtbaan wordt 19,6 meter hoog en zal een maximale snelheid behalen van 55km/u. De 395 meter lange achtbaantrack wordt gebouwd op een oppervlakte van 89,9 meter bij 49,1 meter. Een gelijkaardige achtbaan bij ons in de buurt is Jimmy Neutron’s Atomic Flyer in Movie Park Germany. De achtbaan in Lavina Mall wordt een groter exemplaar. Deze zal zowel sneller gaan en hoger worden en de track wordt ruim een derde langer.

 

Respublika:

Een ander groot winkelcentrum dat wordt gebouwd in Kiev, is Respublika. Respublika wordt bijna 10 keer zo groot als Lavina Mall en zal een oppervlakte van 1.200.000m² in beslag nemen. In Respublika komen twee achtbanen te liggen. De ene wordt een Spinning Coaster van Maurer AG. De andere wordt een achtbaan van Vekoma die een snelheid van 60km/u zal behalen en 18 meter hoog wordt. Deze achtbaan zal vertrekken van op de 3de verdieping, maar zal tot op het dak lopen en erna een duikvlucht nemen tot de 2de verdieping.

 

Bron en foto: UTG Company