Intamin ontwikkeld nieuwe Zac Spin coaster

Intamin Amusement Rides, een van de grootste attractiebouwers ter wereld onthuld een nieuw ontwerp voor de Zac Spin Coaster. Intamin voorziet de vernieuwde variant van een LSM lancering, die de kettinglift vervangt.

 

De LSM Zac Spin Coaster werd ontworpen om op een kleine oppervlakte toch heel wat thrill te bieden. De rit begint met een lancering, nadien volgen momenten van gewichtloosheid en zal je meerdere koprollen maken.

De rit begint met een lancering wanneer je de lifthill opgaat, de karretjes kunnen een snelheid bereiken van 50 km/u. Terwijl je bovenaan de horizontale sectie van de achtbaan berijdt kan je de track niet zien, waardoor je het gevoel zal hebben dat je van de baan zou kunnen vallen. Deze sectie wordt gevolgd door enkele vrijeval momenten, waarbij je eerst voorwaarts en daarna achterwaarts zal gaan. De zwaai bewegingen en koprollen zijn sterk afhankelijk van de gewichtsverdeling in de karretjes. Elke rit is daardoor ook verschillend, waardoor de herhalingsfactor hoog zal liggen.

 

Bron en foto’s: Intamin Amusement Rides