In Los Angeles bouwt men een glazen glijbaan op 305 meter hoogte

Dit nieuwtje is alvast niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Bezoekers aan Los Angeles kunnen vanaf juni van een glazen glijbaan glijden op 305 meter hoogte. De glijbaan wordt gebouwd tussen de 69ste en zeventigste verdieping van de US Bank Tower. De 72 verdiepingen hoge wolkenkrabber is het hoogste gebouw aan de Amerikaanse westkust.

 

De glijbaan wordt gebouwd aan de zijkant van een indrukwekkende wolkenkrabber. Tijdens de glijpartij kunnen de dapperen de straat onder hen zien liggen, doordat de bodem uit glas werd gemaakt.

Men hoopt dat de glijbaan even populair wordt als de glazen balkons op de 103de verdieping van de Wilis Tower, gelegen in Chicago. Deze balkons zijn nog net wat hoger gebouwd. OP 412 meter boven de straatoppervlakte om precies te zijn.

De glijbaan in Los Angeles maakt deel uit van een 46 miljoen euro kostende renovatie van de wolkenkrabber. Behalve de glijbaan komt er ook een observatiedek en een bar op de hoogste verdieping. Een ritje op de glazen glijbaan gaat zo’n zeven euro kosten, drie keer goedkoper dan de balkon-attractie in Chicago.

 

Bron: De Morgen

Foto: QUE Ltd