Babyneushoorn Qabid zet zijn eerste stapjes in de buitenwereld!

Na lang wachten, is het zover. Neushoorntje Qabid zette voor het allereerst zijn stapjes in de grote buitenwereld. Qabid werd drie maanden geleden geboren op 12 december, maar moest door het koude weer nog binnen blijven.

 

Qabid is de eerste baby van mama Karamat en papa Gujarat. De kleine Indische neushoorn werd geboren op 12 december en is nu drie maanden oud. Hij heeft het hart van de verzorgers en de rest van het Planckendael-team al volledig veroverd. En nu zijn jullie aan de beurt! Omdat het opnieuw mooi weer is, mag hij de warme stal verlaten. Op woensdag 16 maart 2016, om 14u00, kunnen jullie samen met ons deel uitmaken van deze unieke gebeurtenis. Ongetwijfeld wordt hij de hartenbreker van Planckendael tijdens de zomer van 2016, samen met baby-olifant Qiyo en babygiraf Qalimba. De geboorte van Qabid was voor ons allen een bijzonder moment. In de natuur leven er nog amper 2800 Indische neushoorns.

Onze verzorgers pasten het buitenperk aan voor hun kleine kapoen. De waterpoel, waar onze grote neushoorns regelmatig in baden, staat voorlopig leeg omdat ons kleintje eerst moet leren zwemmen met mama Karamat. En de kleipoel waar ze terecht kunnen voor een modderbad, werd wat verkleind. Stap voor stap zal hij het buitenperk kunnen verkennen.

 

 

Bron en foto’s: Planckendael