Pacific Rim 5-D in Six Flags Discovery Kingdom

Six Flags Discovery Kingdom zal in 2016 naast The Joker ook een nieuwe film afspelen in het Iwerks 4D-Theater. De 4D-bioscoop werd geopend in 1997 maar werd eind 2008 gesloten wegens te hoge onderhoudskosten. Na 8 jaar zal er in 2016 terug een film te zien zijn.

Het park koos voor een korte versie van Pacific Rim, geregisseerd door Guillermo del Toro. De film gaat over reusachtige monsters genaamd Kaiju die de aarde aanvallen. Via een interdimensionale poort die uitkomt in de oceaan vallen ze ons aan. Gelukkig is de mens voorzien op deze aanval en hebben ze Jaegers gebouwd. Dit zijn reusachtige robots. De effecten en film worden geleverd door Simex-Iwerks.

Het grootste project voor 2016 is echter de opening van The joker. De houten achtbaan Roar! wordt namelijk omgevormd tot een hybride coaster.. Roar! is een houten achtbaan gebouwd in 1999 door Great Coasters International en sloot in het pretparkseizoen van 2015 ter voorbereiding van de retracking die zal gebeuren door Rocky Mountain Construction. Six Flags Discovery Kingdom zal zo het 7de Six Flags park worden dat een RMC krijgt.

Bron : wonderworldweb

Foto:  Pacific