Laatste trackdeel Pulsar geplaatst in Walibi Belgium

Al enkele maanden is men in Walibi Belgium bezig met de bouw van Pulsar, een unieke watercoaster. Deze nieuwigheid zal later dit seizoen openen. Bij deze wereldprimeur zal je tot driemaal toe gelanceerd worden om te eindigen met een grote splash.

 

Walibi Belgium opent dit jaar Pulsar, een unieke watercoaster van Mackrides. De bouwupdates uit het park waren eerder schaars, maar vandaag toonde het park op de facebookpagina een Gif waarin te zien was dat de track compleet is.  Bovenaan de 45 meter hoge piek prijken de Belgische en de Walibi vlag. Ook al toonde het park deze foto vandaag pas, toch lijkt het er op dat deze dateert van 27 januari.

 

© Walibi Belgium
© Walibi Belgium

 

Het park kan nu stillaan beginnen uitkijken naar het plaatsen van de bootjes en de eerste testritten. Het attractietype wordt een Powersplash genoemd. De term “PowerSplash” refereert naar dit nieuwe type attractie en wordt gekenmerkt door de meervoudige elektromagnetische heen-en-weer lanceringen, crescendo versnellingen en meerdere “drops”.

 

De twintig inzittenden zullen de topsnelheid van 100km/u behalen door driemaal gekatapulteerd te worden bij het doorrijden van het LSM (linear synchronous motor) lanceringsplatform. De eerste katapultering zal hen aan 50km/u achterwaarts lanceren en tot een hoogte van 25m boven het waterniveau brengen. De tweede voorwaartse lancering brengt hen tot 35m hoog aan 80km/u. Om de 45m hoge piek te bereiken, is een laatste achterwaartse lancering aan 100km/u nodig.  Maar omdat elke piek ook een dal heeft, zal elke stijging voor- of achterwaarts gevolgd worden door een verticale val. Een ware face-to-face met het water.

 

Bron en foto: Walibi Belgium