Agenda lente en zomer in de Efteling

De dagen worden langzaam langer en de zon laat zich vaker zien. Ook in de Efteling is van alles te doen om de lente te vieren en optimaal van de zomer te genieten. Bezoekers kunnen in het Sprookjesbos op zoek gaan naar een nieuwe Sprookjesbosbewoner: Pinokkio. In juni vindt een bijzonder evenement plaats, om alvast in zomerse sferen te komen: het ‘Efteling Midsummer Festival’. Een feeëriek festival met live optredens, dj’s, en entertainment. In juli en augustus viert de Efteling de zomer met dagelijks verlengde openingstijden. Op de 9 zaterdagen in juli en augustus is het park open tot middernacht. Alle attracties zijn ook in het donker geopend en het Sprookjesbos is op een betoverende manier verlicht. Kortom: Laat die mooie lange dagen maar komen!

 

Pinokkio
In het Sprookjesbos van de Efteling heeft Pinokkio vanaf 24 maart zijn eigen plekje. Het verhaal over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden is het 29e sprookje in Kaatsheuvel. Het tafereel bestaat uit meerdere onderdelen, zo starten bezoekers bij de werkplaats van Geppetto. Vervolgens komen ze de sluwe kat en vos tegen die ook op zoek zijn naar Pinokkio. Bezoekers eindigen bij een haventje waar een reusachtige monstervis in het water ligt. Is Pinokkio hier te vinden?


Efteling Midsummer Festival

Na een succesvolle eerste editie van ‘Efteling Midzomernacht’ krijgt het feeërieke evenement een vervolg. Op zaterdag 18 juni viert de Efteling de langste dag van het jaar tijdens het ‘Efteling Midsummer Festival’. Bezoekers kunnen genieten van een zomers festival met live optredens, dj’s, en entertainment op een unieke locatie, namelijk midden in de Efteling. Er zijn kleine loungeterrassen waar bezoekers genieten van heerlijke hapjes en drankjes en uiteraard zijn alle attracties geopend. Voor ‘Efteling Midsummer Festival’ zijn speciale tickets beschikbaar. De ticketverkoop start vanaf maart 2016. Meer informatie vanaf 11 februari op efteling.com/midsummerfestival.


Zomer in de Efteling

In heel juli en augustus is het zomer in de Efteling. Op de negen zaterdagen 2, 9, 16, 23 en 30 juli en 6, 13, 20 en 27 augustus is het park geopend tot middernacht. Alle attracties zijn in het donker geopend, het Sprookjesbos is op een betoverende manier verlicht en de parkshow Raveleijn is in de avond extra spannend met speciale belichting. Op verschillende locaties kunnen parkbezoekers ’s avonds onder het genot van een hapje en een drankje genieten van spetterende live optredens van muzikanten, acrobaten en performers.