6 Emoties staan centraal in Frans miljarden project Europa City

Het nieuwe pretpark Europa City gaat draaien rond emoties. Europa City komt te liggen aan de buitenkant van Parijs, dicht bij de luchthaven Charles de Geulle. Aan het hele project is een investering van 3 miljard euro verbonden en moet duizenden nieuwe banen opleveren.

Knipsel2

Gisteren maakte we het nieuws bekend dat er in Frankrijk een groot nieuw pretpark en resort opkomst is. In dit project zit een indoor en outdoor themapark, een waterpark, een culturele tentoonstelling, hotels, restaurants, een sportcentrum, een business center en een conferentiecentrum. Het wordt het grootste investeringsproject van de Wanda Group in Europa en de grootste investering van Frankrijk op het moment. Europa City zal draaien rond 6 emoties die centraal staan: Show-Emotion, Pop-Emotion, Sun-Emotion, Hype-Emotion, Xtrm-Emotion en Zen-Emotion.

 

 

Show-Emotion:

visual_1

Dit gedeelde zal volledig draaien rond shows. Er zal een zaal komen voor concerten en optredens. Gelachen zal er kunnen worden met de verschillende cabaret-optredens en wanneer je wilt eten zal je terecht kunnen in de restaurants en bars. Verder zal je kunnen genieten van culturele ruimte die voorzien wordt en zal je volledig kunnen uitleven in winkels met de nieuwste technologieën. Verder zullen er verschillende openlucht concerten georganiseerd worden en tentoonstellingen.

Show

 

Pop-Emotion:

Knipsel3

Dit gedeelte zullen wij als pretparkfans het interessantste vinden. Het is op deze locatie dat het themapark zal komen eveneens als de draaimolens. Op de concept arts zien we alvast een achtbaan die door het dak van het complex heen gaat. Voorts komt er een eigentijds circus en parades. Uiteraard kunnen in dit gedeelde de fast food restaurants niet ontbreken. Voor de mensen die het niet zo hebben met themaparken zullen er winkels komen van internationale bekende merken en om het praktisch te houden komen hier ook een aantal warenhuizen. Voor de zakelijke kant zullen er dan weer beurzen georganiseerd worden.

Pop

 

Sun-Emotion:

visual_2

In dit gedeelte zullen we tijdens de zomermaanden uitstekend kunnen genieten. Wanneer de temperaturen te hoog oplopen, kunnen we verkoeling zoeken in het water park of ons installeren op de gigantische picknickplaats ergens bij een leuk schaduwplekje en een bankje terwijl we vermaakt worden met street art. Aan de kinderen wordt gedacht met een cultureel centrum speciaal gemaakt voor de jongste onder ons. Uiteraard kunnen ook hier de winkels en restaurants niet ontbreken. Verder kan er overnacht worden in een van de hotels.

Sun

 

Hype-Emotion:

visual_3

Dit deel zal draaien rond mode, fashion, hypes en alles wat in en populair. De nadruk komt te liggen op klasse en luxe. Er komen prestigieuze restaurants, dure hotels, luxe boetieks en een internationale tentoonstellingszaal. Workshops over mode, design en artistieke kunsten zullen plaatsvinden. Uiteraard zullen er regelmatig modeshows en tentoonstellingen georganiseerd, maar ook culinaire workshops kunnen niet ontbrekende in de hoofdstad van dit culinair land.

Hype

 

Xtrm-Emotion:

visual_4

In deze zone wordt het allemaal wat sportiever, avontuurlijker en uitdagender. Er komst een Snow Resorts waar wintersporten uitgeoefende kunnen worden. Er komt een Avonturenpark waar jongeren zich kunnen uitleven en jeugdherbergen. Verder komen er ook mode winkels speciaal gericht op tieners. In dit sportcentrum zullen competities, sportevenementen en shows gehouden worden.

Xtrm

 

Zen-Emotion:

visual_5

Wie moe is van al dat sporten of het gewoon rustig aan wilt doen, kan zich begeven naar dit gebied dat in teken staat van rust. Er komen biologisch verantwoorde winkels en restaurants en een educatieve boerderij. Verder zal je er groeten en fruit kunnen plukken op een biologische manier en in de tuinen en parken wandelen. In het media center, fitnessruimte, beauty center en spa’s zal je volledig kunnen ontspannen. Ook een gastronomische week staat op de planning.

Zen

 

Bron, Video & Concept-arts: europacity.com