Skyscraper wordt spectaculairder dan verwacht

In Orlando wordt het Skyplex complex gebouwd, na enkele tegenkantingen van de concurrentie, kreeg het project groen licht om verder te bouwen. In dit complex wordt een enorme vrije val toren opgenomen, een kabelbaan, restaurants, maar wat het meest in het oog springt is uiteraard de achtbaan Skyscraper.

In eerdere filmpjes werd deze achtbaan al op een zeer spectaculaire manier getoond, men ging via een spiraallift omhoog, voor je aan je ritje begon. Intamin komt nu met een nieuw ontwerp, eentje dat de capaciteit aanzienlijk moet verhogen.

 

Intamin Amusement Rides ontwierp de achtbaan zo dat er geen traditionele kettinglift meer aan te pas komt, ook de spiraal is weg. De achtbaan zou nu een verticale lift krijgen, die aangestuurd wordt door een magneetsysteem. Bij het omhoog gaan zal je dus met je gezicht naar de lucht gericht op je rug liggen.

Bij opening zal deze achtbaan meteen de titel van hoogste achtbaan ter wereld afnemen van Kingda Ka in Six Flags Great Adventure, die 139 meter hoog is en ook gebouwd werd door Intamin Amusements Rides, een bouwer die meerdere wereldrecords op haar naam heeft staan.

 

Bron: Intamin