SeaWorld San Antonio nam afscheid van orka Unna

SeaWorld nam onlangs afscheid van de 18-jarige orka Unna die al een tijdje leed aan een schimmelinfectie. Ondanks intensieve zorgen overleed het dier op 21 december.

 

Unna stierf aan een zeldzame schimmelinfectie. “Het team had een nieuwe behandeling uitgewerkt in overleg met medische experts uit het hele land. Terwijl er enkele aanwijzingen waren dat de behandeling een positief effect had, bleef de toestand van Unna ernstig en stond ze 24/7 onder toezicht,” vertelt het park in een persbericht.

Door het overlijden van de orka flakkert de discussie over SeaWorld en het dierenwelzijn in de parken weer op. Unna was trouwens de dochter van orka Tillicum, die centraal stond in de documentaire Blackfish.

Het park benadrukt dat een schimmelinfectie ook dieren in het wild kan treffen en dat ze er alles aan deden om het dier te doen genezen.

Dit is voor het park de derde walvis die overleed in 2015, eerder overleed Stella, een beluga en een prematuur belugakalf.

SeaWorld kondigde onlangs nog aan de bassins enorm te gaan uitbreiden, zodat de dieren meer ruimte zouden krijgen, maar kregen van de staat een verbod om nog te kweken met de dieren.

Omwille van het kweekverbod besloot men dan ook de orkashows te schrappen in enkele van de parken.

 

Bron en foto: SeaWorld