Legoland California wil een tweede hotel openen

Legoland opende twee jaar geleden een eerste hotel, maar wil nu al een tweede bouwen. Het hotel zal net als het huidige drie verdiepingen tellen en 250 lego gethematiseerde kamers krijgen.

Veel details werden nog niet vrij gegeven, maar wel dat het een kasteel zal worden, compleet met een toren en voorzien wordt van heel wat gethematiseerde kamers. Het tweede hotel komt ten westen van het huidige hotel vlak bij het Sealife center. In de plannen zijn ook een restaurant met bediening, een zwembad en buitenspeeltuinen opgenomen.

Woordvoerster Julie Estrade vertelt dat het park en de groep waarin het opgenomen is, Merlin Entertainments, willen dat het hotel over twee jaar al opent.

In de nabijheid liggen meerdere hotels die gezinnen over de vloer krijgen die het park bezoeken, toch lijken deze hotels geen concurrentie te zijn voor het thema hotel. Vanaf dag één blijkt het zo populair te zijn dat het een jaarlijkse bezettingsgraad heeft van 80%.

Het park opende in 1999 en heeft sindsdien het aantal attracties verdubbeld, waardoor ook de vraag naar overnachtingsmogelijkheden groeide. Gezinnen kiezen er meer en meer voor twee dagen te spenderen in het park en de omliggende attracties.

Het huidige Lego hotel heeft 3 soorten thema kamers en vanaf Maart zal daar een vierde aan toegevoegd worden met de Lego vrienden van Heartlake City.

 

Bron: San Diego Tribune