Heel wat op til in Alton Towers voor seizoen 2016

 

Alton Towers gaat heel wat veranderingen zien in 2016. Men zal afscheid nemen van enkele attracties, andere zullen dan weer voor onbepaalde tijd sluiten voor een renovatie. De Smiler zou een come back maken en Air zal een transformatie ondergaan.

 

Ripsaw

Deze topspin werd na 18 jaar dienst volledig ontmanteld en het lijkt er sterk op dat deze niet zal weerkeren in 2016. De attractieonderdelen liggen momenteel op de parking samen met alle wachtrij onderdelen en het operatorhuisje.

De topspin, gebouwd door Huss Rides werd geopend in 1997. Vorig seizoen bleef de attractie al een behoorlijke tijd gesloten vanwege technische problemen.

Of deze thrillride vervangen wordt is momenteel nog niet geweten.

 

The Blade

The Blade is het schommelschip van het park. Er werd eerder al gesuggereerd dat deze attractie zou sluiten maar ze bleef ondanks alles nog geopend tot het einde van het seizoen. Voorlopig is het nog afwachten wat het lot van dit schip zal zijn, maar de kans is groot dat ook deze attractie niet meer zal openen in 2016.

The Blade opende in 1982 en werd eveneens gebouwd door Huss Rides. De attractie opende onder de naam Pirate Ship maar werd bij de verhuis naar The Forbidden Valley herdoopt tot The Blade.

 

The Flume

The Flume is de zogenaamde boomstamattractie. Al is het nog niet officieel bevestigd, toch vertellen insider dat deze niet meer zal openen in 2016.

Deze waterattractie opende in 1981 en werd gebouwd door Mack Rides. De Flume kreeg in 2004 nog een grondige make-over en een volledig nieuw thema.

 

De drie bovenstaande attracties zouden in 2012 al op een lijst opgenomen zijn van te vervangen attracties in  2016. Deze lijst maakt deel uit van het businessplan dat Alton Towers in dat jaar opstelde. The Blade, Ripsaw en The Flume werden toen bestempeld als: naderen het einde van hun geplande leven.

Nog drie andere attracties zullen gesloten blijven in 2016, de reden van deze sluitingen is niet officieel bekend gemaakt, maar aangenomen wordt dat deze een renovatie zullen ondergaan.

Het park wil namelijk een groots renovatieplan uitvoeren in het park dat getiteld werd als: ‘Towers Loving Care’.

 

Hex – The legend Of The Towers

Hex is een madhouse, gebouwd door Vekoma, een attractietype waarbij de illusie wordt gewekt dat men over de kop gaat.

Hex werd geopend in 2000 en heeft een achtergrondverhaal dat gebaseerd is op een oude lokale legende uit de 19e eeuw.

 

Nemesis Sub-Terra

Nemesis Sub-Terra is een indoor attractie met een sterk achtergrondverhaal. Deze bevat ook een kleine freefall die gebouwd werd door ABC rides.

Naast het kwaadaardige monster Nemesis, gedoemd om eeuwig geketend te zitten in een achtbaantrack, ontdekte men tijdens een opgraving mysterieuze eieren die van het monster  afkomstig zouden zijn. Een van die eieren werd naar een ondergrondse locatie gebracht, waar het publiek deze kan bewonderen.

 

Charlie and the Chocolate Factory

Ook deze darkride zou op het lijstje van gesloten attracties in 2016 komen.

Deze attractie opende in 2006 en het mechanisme werd gebouwd door Mack Rides.  Je stapt bij deze darkride in een bootje dat je doorheen de grote chocoladefabriek van Willy Wonka voert.

Onderweg zijn er heel wat special effects, de rit eindigt, maar vooraleer je de attractie verlaat kom je nog in een zeer speciale lift terecht.  De gasten ervaren een virtuele 3D film waarbij ze door wolken van snoep vliegen.

 

The Driving School : Ook deze kinderattractie waarbij kinderen rijles kunnen volgen zou gesloten blijven in 2016.

 

The Smiler

Achtbaan The Smiler bleef na een ernstig ongeluk het grootste deel van dit seizoen gesloten.  Onlangs maakte het park al bekend dat de ze de achtbaan willen heropenen in 2016.

Momenteel werd nog niet bekend gemaakt of deze zal geopend zijn bij het begin van het nieuwe seizoen. Verder is het ook niet zeker of de achtbaan dezelfde naam en thema zal behouden.

Deze wereldrecordhoudende achtbaan werd gebouwd door Gerstlauer en opende in 2013. Deze achtbaan heeft tot op heden het wereldrecord van meeste inversies op haar naam staan.

 

Air

De achtbaan Air opende in 2002 in Alton Towers. Dit was de eerste en voorlopig de enige Flying Coaster van B&M in Europa. De achtbaan is 20 meter hoog en 840 meter lang. Op de baan rijden drie treintjes die elk plaats bieden aan 28 personen. Tijdens de rit ga je doorheen 2 inversies.

Deze achtbaan zal een grote gedaanteverandering ondergaan.  Zo zullen er heel wat nieuwe thema objecten komen, zal er een nieuw restaurant openen op de locatie van de huidige souvenirshop en zullen er toevoegingen gedaan worden aan de wachtrij.

 

Alton Towers maakte onlangs bekend dat er binnenkort een persvoorstelling zal plaatsvinden waarop ze twee nieuwigheden zullen voorstellen voor 2016. De mediaboodschap ging gepaard met de boodschap “in space you can’t hear yourself scream because there is no air” Dit doet vermoeden dat ze Air als nieuwe attractie zullen voorstellen, of de naam behouden blijft, is voorlopig nog gissen.

 

Bronnen: Riderater, Towersstreet

Foto’s: Themeparkfreaks, Towersstreet