Fantawild groep opent Iraans pretpark

Iran, niet meteen een land waarbij je aan pretparken denkt, toch heeft dit land er enkele. Ook de Fantawild Group opende er een park, wat vrij bizar is voor een groep die voorheen enkel in China investeerde. Dreamland opende begin dit jaar de deuren.

 

Het park werd opgebouwd in 2014 en opende officieel in 2015. In het park vinden we drie achtbanen terug, waaronder Hanging Pully, een suspended wilde muis, een beetje vergelijkbaar met Euro Coaster die over de kermissen in Europa reist.

 

 

Een tweede achtbaan is Space Vechille.  Een familie achtbaan, die enorm veel gelijkenissen heeft met de Rollerskate achtbanen die gebouwd worden door Vekoma.

 

De laatste achtbaan is eentje voor de kleinsten, Worm Around, dit achtbaantje is te vergelijken met de vele Wacky Worm achtbaantjes.

 

De drie achtbanen werden gebouwd door de Chinese bouwer Golden Horse, die bekend staan om de kopieën die ze bouwen van de gevestigde waarden binnen de pretparkwereld.

Verder vinden we in het park heel wat kinderattracties, zoals een draaimolen, zweefmolen enzovoort, ook voor de tieners is er wat te beleven met een Disko knock off en een stevige thrillride.

 

Ook vind je in het park enkele indoor gedeeltes, waaronder het Space Center, waarin een aanzienlijke collectie videogames staat.

 

In Conch Bay kan men dan weer genieten van een 4D-cinema. Net als in Dino Rampage.

 

De Fantawild Group is een van de sterkste spelers op het gebied van pretparken binnen China, de groep baat momenteel 15 pretparken uit binnen China en zal er in 2016 alweer vier nieuwe openen. Ook is de groep sterk in 4D-cinema’s die ze al verkochten aan  40 verschillende landen waaronder Amerika, Italië en Canada.

Het eerste park van de groep opende pas in 2006, wat betekend dat de groep op amper 10 jaar tijd enorm veel investeerde om tot één van de grootste te behoren. In de parken wordt heel vaak gekozen voor achtbanen en attracties van Chinese bouwers, zoals Golden Horse. Al lijken ze ook de Amerikaanse bouwer Gravity Group lief te hebben, aangezien die al zes houten achtbanen mocht bouwen voor de group, waarvan er 4 openden in 2015 en nog twee zullen openen in 2016. Echt origineel in het bedenken van namen is de groep alvast niet, want elk van die houten achtbanen gaat door het leven als Jungle Trailblazer.

 

Bron: Dreamland

Foto’s: Dreamland