Extreme Engineering ontwikkeld nieuw attractietype

Een lokaal bedrijf in Penryn gelegen in het Verenigd Koninkrijk ontwikkelde een nieuw type attractie dat het plezier van een achtbaan zal combineren met dat van een kabelbaan. De thrillseekers van het bedrijf bedachten dit concept en gaven het de naam Cloud Coaster. Ze stelden het voor op de IAPPA beurs van 2015 te Orlando.

 

Philip Wilson, de vice president Marketing, vertelt: “het is totaal niet hetzelfde als de traditionele achtbanen.” Ook zijn vader, CEO van het bedrijf, Jeff Wilson is zeer enthousiast over het concept. “Het is enorm soepel en super snel. Je hebt onverwachte bochten, gecontroleerde snelheid en veel meer. Al die dingen verwacht je natuurlijk ook op een normale achtbaan, maar dan in mindere mate. Hier gaat het echt om een unieke ervaring, je zal het gevoel krijgen dat je vliegt als een superheld.”

De Cloud coaster is de eerste achtbaan die geen karretjes gebruikt, uitgevonden door een bedrijf dat kabelbanen bouwt, maar ook klimmuren voor cliënten als NASA, Disneyland en Cirque Du Soleil. De berijders zullen vastgegespt worden in een harnas dat aan de track hangt. Via enkele motors zullen ze gelanceerd worden voor hun vlucht. Beloofd wordt dat je de opwindende loopings, hoogtes en drops van een achtbaan zal ervaren, maar dan zonder die lastige beugels.

Wilson vertelde dat het team een thrill rides wou ontwikkelen die groter is als een traditionele kabelbaan, maar budgetvriendelijker als een traditionele achtbaan. De Cloud Coaster werd gebaseerd op de video game Bioshok Infinite waarin een transportsysteem zit dat gelijkt op de snelle Cloud Coaster.

De langste kabelbaan staat trouwens in Sydney, Australië, in een filmpje van deze baan zie je hoe het harnas ongeveer werkt.

 

Het bedrijf mocht dankzij dit concept de award voor Best in Show op de IAAPA beurs in ontvangst nemen wat al de negende award is die het bedrijf in de wacht sleept.

De eerste complete versie zal onthuld worden in Mississippi in maart. Het bedrijf wil nog geen specifieke locatie noemen van een mogelijke koper, maar verteld wel dat er gesprekken gaande zijn met een gerenommeerde dierentuin die de Cloud Coaster zo wil gebruiken dat je over de dieren zweeft.

 

 

Bron en foto: Extreem Engineering