Energylandia pakt uit met 3 nieuwigheden in 2016

Het Poolse pretpark Energylandia zal in 2016 uitpakken met 3 nieuwigheden. Daarbovenop komen er ook nog eens 8 festivals, gaande van jaren 80 muziek tot hardstyle. Ook de afgelopen jaren opende het park steeds verschillende nieuwe grote attracties.

 

Rollercoaster Formula 1

De grootste nieuwigheid van Energylandia in 2016 wordt ongetwijfeld de al eerder aangekondigde Rollercoaster Formula 1. Rollercoaster Formula 1 wordt al de 7de achtbaan van het park in het amper 3 jarig bestaan van het park. De achtbaan wordt een Launch Coaster van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma die vorig jaar ook al 3 andere achtbanen in het park bouwde. Rollercoaster Formula 1 zal een snelheid van 80km/u behalen en wordt 25 meter hoog. Tijdens de rit van 500 meter gaan de bezoekers 3 maal over kop. Vekoma zal op de achtbaan nieuwe generatie treinen voorzien die het comfort voor de bezoekers moet verbeteren.

 

Energylandia Aqua Fun

Naast de nieuwe achtbaan zal het park een waterspeelplaats openen met verschillende glijbanen voor de kinderen. Op onderstaande concept arts krijg je een beeld van het nieuwe gebied. De waterplas zal omringt worden met palmbomen en kleine hutjes waar de bezoekers in de zomer kunnen genieten van de schaduw. Er komen vlotten op het water en een waterval. Daarnaast zal er ook een tropische bar openen waar bezoekers drankjes kunnen bestellen.

 

Western Camp

Op de plattegrond van het park is een groot western kamp te zien. Het kamp zal vol komen te staan met huisjes, huifkarren en tipi’s waar de bezoekers de nacht kunnen doorbrengen. Verder wordt er nog gezorgd voor een kleine speeltuin voor de kinderen en sanitaire voorzieningen.

 

 

Bron: Energylandia