Bouwupdate: The Joker in Six Flags Discovery Kingdom

Six Flags Discovery Kingdom zal in de lente van 2016 een nieuwe achtbaan openen. De houten achtbaan Roar! wordt omgevormd tot een hybride coaster die The Joker zal noemen. Roar! is een houten achtbaan gebouwd in 1999 door Great Coasters International en sloot in het pretparkseizoen van 2015 ter voorbereiding van de retracking die zal gebeuren door Rocky Mountain Construction. Six Flags Discovery Kingdom zal zo het 7de Six Flags park worden die een RMC krijgt.

Roar! was 28,8 meter hoog, behaalde een snelheid van 81,3km/u en de baan was ruim 1 kilometer lang.

The Joker zal 2 meter hoger worden en zal 4 km/u sneller gaan. De achtbaan wordt  25 meter korter maar zal 3 inversies krijgen. Hier kan je een onride van de achtbaan bekijken.

 

Ondertussen is de bouw in volle gang en staat er al een heleboel nieuwe track overeind.

 

Foto’s: californiacoasterkings