BBC gunt ons een blik in de Mack fabriek

Mack Rides, een bedrijf dat iedereen die een beetje pretpark minded is wel kent, liet onlangs voor het eerst camera’s toe in het bedrijf. De eer was weggelegd voor de BBC.  Zij kregen een rondleiding in het bedrijf.

 

Mack Rides werd opgericht in 1780 door Paul Mack.  Hij was in de beginjaren gespecialiseerd in de bouw van karren en woonwagens voor circus en kermisuitbaters, ook de rijdende orgels waren in die tijd zeer gegeerd.

Ondanks de 235 jarige geschiedenis begon het bedrijf pas in de jaren 1920 met de bouw van de eerste attracties. De eerste gekende achtbaan die Mack bouwde was Turmbah, een houten achtbaan, die voornamelijk over de kermissen reisde, maar ook een tijdje neer streek in Tivoli Gardens te Denemarken. Deze achtbaan werd getypeerd door de spiraallift, iets wat we later nog vaker  zouden terug zien op de achtbanen van Mack. In de beginjaren bouwde Mack enkele houten achtbanen, waarover niet heel veel info te vinden is.

42036.537

Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot een van de marktleiders binnen de sector en kan het een portofolio voorleggen van minstens 400 verschillende attracties en 117 achtbanen.

In 2015 alleen al openden 5 achtbanen van Mack, waaronder Miniwah in Freitzeitpark Plohn. Ook voor 2016 staan er heel wat projecten op het programma van Mack. Denk maar aan Pulsar in Walibi België, Lost Gravity in Walibi Holland, Flight of the Hippogriff in Universal Studio’s Hollywood en Cobra’s Curse in Bush Gardens Tampa.

Ook voor Europa-Park, de showroom van Mack Rides, eveneens uitgebaat door de familie Mack staat er een kiddie coaster op de planning. Deze zal komen te staan in het nieuwe Ierse gebied, dat men momenteel aan het bouwen is.

 

 

Bronnen: Mack, RCDB, BBC

Foto: Mack