Wereld verliest een van de laatste vier witte neushoorns

In de dierentuin van San Diego stierf een uiterst zeldzame witte neushoorn. Nola, een witte Noordelijke neushoorn overleed er op 41-jarige leeftijd. Het park melde dit trieste nieuws op de facebookpagina. Door dit verlies blijven er nog maar drie exemplaren over.

 

Wereldwijd blijven er nu nog drie witte neushoorns over, eentje daarvan werd onlangs geboren in Bush Gardens. Nola leed aan een ernstige bacteriële infectie die moeilijk genas en ook andere ouderdomskwaaltjes. Op amper 24 uur ging haar toestand enorm achteruit en moest het park in samenspraak met de dierenarts de moeilijke beslissing nemen haar te euthanaseren. Nola leefde sinds 1989 in de dierentuin, ze werd destijds gered uit de handen van stropers.

Nola kon, ondanks verwoede pogingen nooit zorgen voor nakomelingen, ook al had ze een vaste partner. De laatste jaren was ze dan weer te oud geworden om voort te planten. Ook in Tsjechië overleed dit jaar nog een witte neushoorn.

De witte neushoorn is een groot en vooral erg stevig gebouwd dier met een dikke, bleekgrijze huid en een kort staartje met stijve haren aan het uiteinde. Hij is niet lichter van kleur dan de zwarte neushoorn. De witte neushoorn dankt zijn naam aan een verkeerde vertaling door de Engelsen van het Afrikaanse wide, wat “wijd, breed” betekent en niet “wit

 

Bron en foto: San Diego Zoo