Walibi Holland: Eerste inversie van nieuwe achtbaan is een feit

Walibi Holland had het al lang geleden aangekondigd, de nieuwe Crazy Leipe Ride zou minstens een maal over kop gaan. Nu is de eerste inversie ook effectief gebouwd, het is een Dive-Loop.

Op nieuwe bouwfoto’s die deze namiddag gemaakt werden is het element duidelijk te zien. De achtbaan track komt eerst in een halve kurkentrekker terecht, waarna een halve looping volgt. Deze combinatie is beter bekend als een Dive-Loop. Een Dive-Loop kennen we hier bij ons in de buurt van Anubis in Plopsaland De Panne.

Verder op de foto’s valt de 180 graden bocht na de blockbreaks op. Deze bocht heeft namelijk geen banking wat zeer ongewoon is voor normale achtbanen. Voornamelijk Spinning Coasters hebben soms gelijkaardige bochten. Vooralsnog is nog niet geweten wat het unieke element van de baan zal zijn, maar de geruchten dat het een Spinning Inversion Coaster wordt, worden zo nog maar eens vergroot. Eerder kwamen er al op verschillende Snapchats draaiende voorwerpen, dieren en mensen voor. Eveneens was er een Snapchat met een spinnenweb en een wasmachine. De bouwer van de achtbaan, Mack Rides, testte onlangs nog nieuwe draaiende karretjes op hun achtbaan Blue Fire die 4 keer overkop gaat.

Een achtbaan met draaiende karretjes die overkop gaat zou alvast bij de beschrijving van Crazy Leipe Ride passen en voldoet ook aan alle feiten die er momenteel al geweten zijn. Vooralsnog houdt het park de lippen stijf op elkaar en kunnen we enkel maar gokken wat het park voor ons in petto heeft.

Eerder maakte Walibi al wel bekend dat de achtbaan Lost Gravity zal noemen en dat Mr. Polska de muziek voor de nieuwe attractie zal maken.

De volledige bouw kan je hier volgen.

 

Foto’s: Laurens van Heerde