Toverland verzette heel wat werk in de Troy zone

Dat Toverland dit jaar de oude zweefmolen Sim Sa La Swing verving wisten we natuurlijk al, maar het park zat ook op andere plekken niet stil. Zo werd er heel wat werk verzet in het Troy gebied.

 

Troy, de sensatie

Troy, het paradepaardje van het park en al jarenlang publieksfavoriet, kreeg een gedeeltelijk retracking. Deze houten achtbaan, die tot op heden meerdere prijzen in de wacht wist te slepen is 35 meter hoog, 1077 meter lang en behaald een snelheid van maar liefst 90 km/u.

 

Deze houten topper draait al sinds 2007 dagelijks haar rondjes in het park en dan zijn werkzaamheden af en toe nodig. De afgelopen jaren werden er tijdens de winterstop al  delen van de baan geretracked, ook deze winter werd daar aan verder gewerkt en kreeg Troy een retracking van ongeveer 80 meter.

 

Scorpios en Paarden Van Ithaka

Ook rond deze attracties werd er hard gewerkt.

De vijvers rond deze attracties kregen nieuwe folie en er werd gezorgd voor een betere waterdoorstroming van de vijvers door ze aan elkaar te koppelen, zodat er minder groene aanslag zal zijn. Verder kregen de paden rond deze attracties nieuwe natuurstenen als ondergrond. Deze nieuwe ondergrond is minder glad bij nat weer en ziet er heel natuurlijk uit.

 

De wachtrij van de Paarden Van Ithaka werd volledig vernieuwd en er kwam een nieuw operatorhokje.  Ook bij het schommelschip Scorpios verving men de houten omheining zodat alles er weer piekfijn uit ziet.

Het Troy gebied is geopend tijdens de magische Winterweken die nog lopen tot 3 januari, op 28, 29 en 30 december vinden er nog nocturnes plaats tot 21.00 uur met extra veel entertainment.

 

Bron: Toverlandfansite

Foto’s: Trendvijvers, Toverlandfansite