Indien niet snel overgenomen gaat Parques Reunidos failliet

De Britse groep Arle Capital die Parques Reunidos in handen heeft, waarschuwt dat de Spaanse investeringsgroep dreigt failliet te gaan, als een deal rond de overname niet snel beklonken wordt. Dit nieuws is te lezen in de Spaanse kranten. Als de deal niet snel rond geraakt dreigt Arle Capital de Spaanse groep op de beurs te gooien, om op die manier veel geld van Parques Reunidos in handen te krijgen.

Parques Reunidos, (die parken bezit als Bobbbejaanland, Slagharen en Movie Park), heeft bij ons niet zo een goede naam. Ze probeerde vooral zoveel mogelijk te besparen bij de parken om het geld daarna te gebruiken om nieuwe parken te kunnen overkopen. Nu staat de groep op het randje van een faillissement en is een snelle overname noodzakelijk voor de toekomst van de parken te kunnen garanderen.

In oktober waren er nog een heleboel kandidaten om de Spaanse groep over te kopen. Onder andere de rijkste man van Azië wou voor 2,5 miljard euro Parques Reunidos overkopen, maar ondertussen hebben ze zich terug getrokken uit de onderhandelingen en blijven er nog 3 mogelijke kandidaten over. De drie mogelijke kandidaten zijn: Lone Star Funds (Amerika), The Carlyle Group (Amerika) en Apax Partners (Engeland). Het zou vooral die laatste zijn die grote kans maakt om de parken in haar bezit te krijgen.

The Carlyle Group en Lone Star Funds hebben nog maar recentelijk enorme grote investeringen gedaan en zijn beide meer gericht naar andere sectoren. Apax Partners heeft daarentegen wel meer ervaring in de vrijetijdsindustrie. Apax Partners is al van in het begin, (wanneer er geruchten waren dat Arle Capital Parques Reunidos zou verkopen), bezig met een strategie te ontwikkelen om de verkoop naar hun toe te trekken. Sommige bronnen beweren dat sinds de groep officieel te koop staat, Apax nog meer honger heeft gekregen om Parques Reunidos over te kopen om zo de mislukte pogingen van het verleden recht te trekken.

Apax heeft al sinds 1999 banden met Parques Reunidos en kon het bedrijf in 2007 net niet overkopen toen ze nipt tweede werden bij de kandidaat overnemers. Onder de leiding van Arle Capital, breide Parques Reunidos hun parken uit waardoor de huidige prijs op ongeveer 2 miljard euro wordt geschat.

Parques Reunidos bezit en beheert 54 recreatieparken (attractieparken, dierentuinen en waterparken) in Europa en de Verenigde Staten. Onder andere Bobbejaanland (BE), Slagharen (NL), Movie Park Germany (DE), BonBon-Land (DK), Mirabilandia (IT), TusenFryd (NO), Parque Warner Madrid (ES) en Parque de Atracciones de Madrid (ES) heeft de groep in haar handen. Ook Amerikaanse parken zoals Lake Compounce en Kennywood heeft Parques Reunidos in haar bezit.

Wij hopen alvast dat er een goeie overnemer gevonden wordt die de parken naar nieuwe hoogtepunten kunnen brengen.

 

Bronnen: vozpopuli, expansion